Til hovedinnhold

Dette skiller Nvidias GTX 1070 og GTX 1080

Mulige lekkasjer hinter til større fysiske forskjeller enn tidligere.

Rykter. Vi kan elske eller hate dem, men uansett hvor lite de til slutt viser seg å stemme med virkeligheten forteller de oss ofte én ting når de strømmer på slik som nå, noe nærmer seg – med stormskritt.

Mens vi for et par uker siden meldte at dekslene til to av Nvidias Pascal-baserte grafikkort kunne ha lekket, er det nå Bits 'n Chips sin tur til å levere informasjon om at Nvidia kan gjøre sine kommende GTX 1070 og GTX 1080-grafikkort mer ulike enn mange har trodd til nå.

Ulik minneteknologi

Brikken disse to grafikkortene skal baseres på, sannsynligvis en variant som går under kodenavnet GP104, kan nemlig ha støtte for både det velkjente GDDR5-minnet og det nyere GDDR5X-minnet. Spekulasjonene dukker opp fordi Nvidia ifølge kilder har utviklet to ulike kretskort for de nevnte grafikkortene. Det skal kun ha vært gjort fordi de ulike minneteknologiene stiller forskjellige krav til tilkobling og areal.

Dette ryktet har igjen fått en rekke kilder til å spekulere i om Nvidia vil holde seg til GDDR5-minne for GTX 1070, og reservere den nye og raskere minnetypen GDDR5X for GTX 1080.

Dette er antatt å komme i tillegg til de mer tradisjonelle forskjellene mellom kortene, slik som blant annet deaktiverte CUDA-kjerner.

GDDR5X-minnet skal by på en dobling av båndbredden, til inntil 14 Gb/s, i forhold til GDDR5s 7 Gb/s.

Flere rykter

Nettstedet TechFrag viser videre til en rapport som forteller om et GTX 1080-kort med 8 gigabyte GDDR5X-minne på en 384-bits minnebus, noe som i så fall vil gi det en båndbredde på 320 GB/s. Tilsvarende skal GTX 1070-kortet med GDDR5-minne og en 256-bits minnebuss gi en båndbredde på 256 GB/s.

Som alltid må alle disse ryktene tas med en klype salt. En solid mengde håndfast informasjon om Nvidias Pascal-baserte grafikkort er ventet på årets Computex-messe, som tar plass i Taipei fra 31 mai til 4. juni.

Nvidias Pascal-brikker vil møte sterk konkurranse:
AMD sikter mot stjernene med Polaris »

(Kilder: Bits 'n Chips, TechFrag)

annonse