Til hovedinnhold

- Microsofts skal lansere kraftig Surface-telefon

Ryktene sier at «Windows Surface Phone» er en realitet, og den blir visstnok heftige saker.

Microsofts «Surface»-navn forbindes først og fremst selskapets nettbrett, men har nå også blitt tatt i bruk på andre områder, som den nye, bærbare PC-en «Surface Book». I sommer begynte det dessuten å dukke opp opplysninger om en Surface-telefon, og disse ryktene har nå blitt styrket.

Nettstedet Windows Central skal nemlig har vært i kontakt med kilder som hevder at Microsoft faktisk har en ny flaggskip-mobil på gang som trolig får Surface-navnet. Kildene er anonyme, men skal på sedvanlig vis ha «kjennskap til saken».

Kan komme til sommeren

Den nye mobilen skal visstnok lanseres en gang i løpet av andre halvdel av 2016, altså tidligst til sommeren. Mobilen utvikles ifølge kildene av de samme ingeniørene som står bak Surface-nettbrettene og Surface Book, under ledelse av produktsjef Panos Panay.

Ellers har det ikke dukket opp noen nye tekniske spesifikasjoner, men ifølge Opplysningene som vi meldte om i august skal det definitivt dreie seg om en mobil med muskler.

Opplysningene, som kom i form av en lekket spesifikasjonsliste, indikerer at mobilen får en 5,5-tommers Super AMOLED-skjerm på 2560 x 1440 piksler, noe som altså gjør at den kvalifiserer som «brettmobil».

Intel Atom-prosessor

Den skal ellers ha opptil 4 GB minne, opptil 128 GB intern lagringsplass, og støtte for minnekort på helt opptil 256 GB. Hovedkameraet skal levere 21 megapikslers oppløsning, mens frontkameraet er på 8 megapiksler.

Ikke minst er mobilen også ventet å få en Intel-prosessor, nærmere bestemt en 64-bits Atom X3-brikke. Det kom frem i mars i år at Microsoft planlegger å bruke denne brikken i fremtidige Windows 10-telefoner. Opplysningene er imidlertid litt sprikende, og så sent som i november kom det rykter om at Surface Phone ikke skulle ha så stort fokus på spesifikasjoner.

Derimot skulle fokuset ligge mer på produktivitetsfunksjoner, uten at detaljene rundt dette er helt klare. Enn så lange må vi nok altså vente på eventuelle, offisielle kunngjøringer fra Microsoft for å finne ut hva som faktisk er tilfelle.

Microsoft har nylig lansert en ny billigtelefon: Nokia 230 koster bare noen hundrelapper »

(Via Softpedia)

Les også
- Microsofts neste Lumia-flaggskip får kraftig Qualcomm-prosessor
Les også
Slik er Microsoft Surface 4 og Surface Book
Les også
Denne Windows-telefonen gir konkurrentene bank
annonse