Tek.no

Rykte

Dette skal være Google «Sabrina»

Kan få etterlengtet funksjon.

Er dette Google sin neste TV-dongel?
XDA-Developers / Google
Ole Henrik Johansen
3 Juni 2020 08:11Først publisert 3 Juni 2020 08:07

Google skal, ifølge XDA-developers, lansere en ny TV-hub i løpet av sommeren. Under kodenavnet «Sabrina» skal denne bli en etterfølger av dagens Chromecast Ultra.

Endringene fra dagens Chromecast virker å bli flere. Blant annet kan mye tyde på at enheten vil legges inn under Nest-merkevaren.

Nytt utseende

Sabrina ser ut til å få et annet utseende en tidligere. Mer avrundet og stilfull i utformingen, og vil trolig ta seg bedre ut bak TV-en enn tidligere. Og den skal trolig komme i tre ulike farger. Sort, hvit og lys rosa.

I tillegg til det fysiske designet, så er også brukergrensesnittet på enheten pusset på.

XDA-Developers / Google

Google virker å ha endret mye med det nye grensesnittet, om ryktene viser seg å være på rett spor. I dag er Chromecastene bare en mottaker for innhold fra andre kilder, mens i det nye Sabrina-grensesnittet ser det mer ut som en mer dedikert medieplattform, med egne apper.

I tillegg er det antatt at Sabrina vil kunne bli et samlingspunkt for andre smarte enheter fra Google. For eksempel vil en sammenkobling med Nest sine produkter, som en digital dørklokke, være naturlig.

Får fjernkontroll?

Google sine Chromecast har hittil manglet en ting som for eksempel Apple TV har, nemlig en fjernkontroll. Mye tyder på at Sabrina vil få dette.

Chromecast har vært enkel i bruk, og du har fint kunnet styre den fra mobilen din. Likevel vil nok en fjernkontroll være et kjærkomment tilskudd for mange.

Bildene viser en fjernkontroll som er enkel og ryddig, et et slags navigasjonshjul på toppen. Under finner du noen få knapper, for eksempel mute, play/pause og hjemknapp.

(Kilde: XDA-Developers)

annonse

Les også