Til hovedinnhold

– Ny iPad mini vil bli tykkere

Påstander fra tilbehørsprodusenter tyder på at iPad mini vil få Retina-skjerm.

Neste generasjon iPad mini vil bli litt tykkere enn dagens modell, hevder produsenter av iPad-deksler i et intervju med det japanske nettstedet Macotakara. Det er Apple Insider som skriver dette.

Dette skal være deksler til 5. generasjon iPad og Retina-versjonen av iPad mini. 
Foto: www.macotakara.jp

Tykkelsen øker riktignok bare fra 7,2 til 7,5 millimeter – altså neppe merkbart i praksis. Det som imidlertid er interessant med dette, er at en mer høyoppløselig skjerm gjerne trekker mer strøm og dermed krever et større batteri for å opprettholde batteritiden til nettbrettet på samme nivå som i dag. Om iPad mini virkelig blir tykkere, kan det være et tegn på at den nye versjonen av nettbrettet faktisk får Retina-skjerm, noe det har gått rykter om lenge.

Også da Apple introduserte Retina-versjonen av den store iPad-utgaven, ble produktet noe tykkere enn forgjengeren iPad 2.

I tillegg til den ekstra tykkelsen, viser bilder av nye iPad mini-deksler at det er skåret ut et lite hull til det som kan være en ekstra mikrofon på baksiden av nettbrettet. Lekkede bilder av deler til den første iPad mini-modellen hadde en slik mikrofon, men dukket ikke opp i det ferdige produktet. En ekstra mikrofon på baksiden kan brukes til å fjerne støy fra omgivelsene under for eksempel en Facetime-samtale.

Dette iPad mini-dekselet har utskjæring til et mikrofonhull på baksiden.

Ikke sikkert den kommer neste uke

Som vi tidligere har skrevet, vil antagelig Apple lansere nye iPad-er den 22. oktober. Det er ventet at 5. generasjon iPad i full størrelse vil dukke opp da, og nettstedene Current Editorials og AllThingsD har også tidligere skrevet at også iPad mini vil dukke opp på dette arrangementet. Arrangementet er riktignok ikke bekreftet av Apple ennå.

Nå hevder imidlertid analytikeren Brian White i Cantor Fitzgerald at det ikke vil komme noen Retina-versjon av iPad mini den 22. oktober likevel, skriver BGR.com. Han hevder dette etter å ha vært i møter med ulike produsenter i Kina og på Taiwan. Ifølge White vil det komme en 5. generasjon iPad, men kun en mindre oppdatering av iPad mini. Retina-versjonen vil ikke komme før neste år, hevder White.

Les våre tester av iPhone 5C og iPhone 5S »

Under har vi oppsummert de siste ryktene om de nye iPad-ene. Hva som faktisk kommer, får vi kanskje vite tirsdag 22. oktober:

Foto: Donews via 9to5mac

Gullfarget iPad

Foruten fingeravtrykkleseren og iOS 7, er det "gullfargen" (eller sjampagne-fargen) som har gitt Apple mest oppmerksomhet på sin nye toppmodell iPhone 5S. Nå viser nye bilder fra et kinesisk nettsted at også den nært forestående iPad Mini 2 kanskje vil få den samme fargen, ifølge TechCrunch.

Mange produktbilder

Foto: Sonny Dickson

Den australske bloggeren Sonny Dickson er kjent for å ha gode kontakter, og kunne før iPhone-lanseringen publisere en rekke bilder av de nye telefonene – bilder som senere viste seg å være ekte.

I den siste tiden har Sonny Dickson i flere omganger publisert nye bilder av det han hevder skal være 5. generasjon iPad – eller iPad 5, om du vil. De nyeste bildene skal være av iPad 5 i både dagens sølvgrå farge og en ny Space Gray-farge – samme farge som ble introdusert med iPhone 5S.

Foto: Sonny Dickson

De nyeste bildene viser også at iPad 5 har blitt tynnere og i likhet med iPad mini har fått smalere kanter rundt skjermen.

Ifølge analytiker Ming-Chi Kuo vil deler til både en iPad 5 og en iPad mini 2 bli sendt til produsentene i slutten av september. Masseproduksjon av enhetene starter ganske umiddelbart etter dette, og lanseringen vil finne sted en gang i løpet av fjerde kvartal, skriver AppleInsider.com.

Her har vi oppsummert noen flere iPad-rykter fra tidligere:

Video av iPad 5

For noen uker siden dukket det opp en video av brukeren unboxtherapy på nettet. I videoen ser vi et tomt deksel og frontpanel bli sammenlignet med nåværende iPad. Hvis dette er ekte vare, blir iPad 5 vesentlig smalere enn forgjengeren – 15 millimeter, for å være nøyaktig. Skjermen vil imidlertid beholde størrelsen.

Foto: unboxtherapy / YouTube

Ifølge videoen vil den nye iPaden også bli slankere, og den unge herremannen i videoen klarer til og med å holde nettbrettet med én hånd til mer eller mindre normal bruk.

iPaden i videoen ligner på tidligere lekkede bilder av dekselet, men alt bør tas med en klype salt inntil en offentlig kunngjøring fra Apple. .

Artikkelen fortsetter under videoen:

Mystisk strømadapter

Nettstedet Apple Insider melder at Apple holder på å utvikle en ny 17-watts strømforsyning beregnet på et portabelt produkt. Det er personer med kjennskap til planene som har lekket informasjonen til nettstedet.

Det er usikkert hva strømforsyningen skal være til, men dagens iPad-strømforsyning har en effekt på 12 watt, mens iPhone-strømforsyningen kommer med en 5-watts strømforsyning.

Apple har tidligere levert en 10-watts strømforsyning til iPad, men senere oppgradert til 12 watt for raskere lading. Om 17-watteren er ment for å kunne gi enda raskere lading til en kommende iPad 5, eller om den er til et helt annet produkt – det gjenstår å se.

Kommer det en kjempe-iPad?

I sommer rapporterte Wall Street Journal at Apple har gått ut til flere skjermprodusenter og etterspurt en nettbrettskjerm på litt under 13 tommer. Det kan tyde på at Apple leker med tanken om å lansere en iPad med enda større skjerm enn dagens 4. generasjon iPad med 9,7-tommers skjerm.

Også AppleInsider.com kunne i slutten av september vise til rykter om at det skal komme en iPad med en skjerm på 12 tommer. Det er den kinesiske publikasjonen United Daily News som hevder å sitte på informasjon om planene.

Kanskje strømforsyningen på 17 watt er beregnet på en kjempe-iPad?

Les våre tester av iPhone 5C og iPhone 5S her »

(Kilde: Sonny Dickson, The Verge, Wall Street Journal, AppleInsider.com)

annonse