Tek.no

Rykte

– Nye AirPods kommer i starten av 2019

Analytiker mener Apple vil redesigne dagens modell helt.

Stein Jarle Olsen/Tek.no
Ole Henrik Johansen
3 Des 2018 18:46

Teknologi-analytikeren Ming-Chi Kuo hevder nå ifølge 9to5mac at Apple jobber med å lansere en ny AirPods-modell i starten av neste år.

Interessen for slike trådløse plugger er ventet å ta av, og det skal være mye av grunnen til at Apple nå fremskynder en oppfølger – som først var ment å komme i 2020, skal vi tro Kuo.

Analytikeren har vist seg å være ganske så treffsikker ved flere anledninger når det kommer til rykter rundt nye produkter fra Apple.

Beholder de «øredobben»?

Dagens AirPods-propper har et lett gjenkjennelig utseende, der en del av proppen stikker ned fra øret. Denne har blitt kjent som øredobben, men denne kan muligens bli fjernet på den nye modellen.

Dagens Airpods-variant – uten trådløs lading.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Kuo går ikke i detalj på hva men mener med et «helt ny design», men det spekuleres i at den nye modellen kan bli mer kompakt.

Samtidig så nevnes nok en gang AirPower som en del av oppgraderingen, altså en trådløs plate som lar deg lade propper og mobil i samme slengen.

Det betyr i så fall at AirPods omsider blir mulig å lade trådløst, noe Apple viste frem i 2017 – men som fortsatt har til gode å se dagens lys i butikkhyllene. Analytikeren hevder at dette også vil øke prisen på produktet med så mye som 60 prosent. Det vil i tilfelle bringe prisen opp mot rundt 2500 kroner i Norge.

Siri og flere sensorer

Samtidig ryktes det at eventuelle nye AirPods-modeller vil få flere sensorer som er tilpasset for å måle aktivitet og helse. Tilsvarende endringer ble jo gjort på den nye Apple Watch 4-modellen, selv om dette ikke kom med på modellen som selges her på berget.

Det snakkes også om at proppene skal få et svette-resistent belegg, slik at de er bedre å bruke til trening. Noen har også ment det vil bli aktiv støykansellering på den kommende modellen.

Samtidig så er det nærliggende å tro at Siri-støtte vil bli viet mer fokus, og at en oppgradert Bluetooth-standard vil være på plass når modellen angivelig lanseres i første kvartal neste år.

Dagens AirPods er fortsatt i salg:
Her kan du lese vår test av produktet »

(Kilde: 9to5mac)

Les også
Google forenkler Bluetooth-paring i Android
Les også
Airpods blir trolig oppdatert med støykansellering og pulsmåling
Les også
Apple Airpods: Apples Airpods er her, men er de egentlig noe tess?
annonse

Les også