Til hovedinnhold

Snart blir Apple Music helt ny

Apples musikktjeneste skal gjennomgå store endringer, ifølge rykter.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Siden lanseringen har Apple Music hatt solid brukervekst, men musikktjenesten har ikke utviklet seg så altfor mye i løpet av tiden den har eksistert. Nå melder Bloomberg imidlertid at en omfattende fornyelse av Apple Music snart skal finne sted.

Nettstedet har nemlig vært i kontakt med anonyme kilder som hevder at Apple planlegger gjennomgripende oppgraderinger av musikktjenesten sin. Endringene skal visstnok kunngjøres offisielt på WWDC-konferansen.

Bedre grensesnitt

Ifølge kildene skal Apple blant annet gjøre grensesnittet mer «intuitivt» å bruke. I tillegg skal selskapet visstnok få på plass bedre integrering av strømme- og nedlastingstjenestene, samt en utvidelse av radiotjenesten.

Apple Music skal visstnok få en kraftig overhaling ganske snart.
Gil C/Shutterstock.com

Detaljene er ikke klare, men det kan altså se ut som om Apple ønsker en mer sømløs integrering av Apple Music, iTunes og Beats. Som Bloomberg peker på har selskapet tidligere blitt kritisert for å ikke ha klart å forene de ulike tjenestene i en helhetlig musikkstrategi.

Har fått kritikk for app-design

Apple Music mottok også en del kritikk i begynnelsen for blant annet app-designet. Nettstedet Cnet skrev for eksempel at appen hadde for mye informasjon og var vanskelig å navigere, og også i vår første sniktitt på tjenesten kunne vi konstatere at appen var omfattende.

Som vi meldte tidligere har Apple Music for øvrig også opplevd en del tekniske problemer. Til tross for dette har tjenesten imidlertid rask vekst, og nådde 10 millioner brukere på bare syv måneder.

Akkurat hvilke endringer vi kan vente oss vil altså mest sannsynlig bli avslørt på utviklerkonferansen WWDC, som skal avholdes fra 13. til 17. juni.

Spotify er ennå en hard konkurrent til Apple Music: Tjenesten nådde nylig 30 millioner betalende brukere »

annonse