Til hovedinnhold

Er dette Huawei P10-familien?

Oppfølgerne til den svært suksessfulle Huawei P9-familien kan være lekket.

Weibo/Torstein Norum Bugge, Tek.no/ montasje

For ikke så fryktelig lenge siden kunne vi melde om at spesifikasjonene til Huaweis kommende flaggskip, P10, kunne være lekket. De fleste holder det for rimelig sikkert at Huawei i likhet med dagens toppmodeller vil gjøre en hel liten familie ut av dette, med P10 Lite, P10 og P10 Plus – og nå har vi sannsynligvis bilder av i alle fall to av disse.

Det er PLAYfuldroid som melder om de nye bildene, som kommer på toppen av en rekke andre bilder lekket bittelitt tidligere. Bildene virker troverdige, all den tid de ser ut til å være offisielle pressebilder av mobilene.

Dét betyr også at vi kan se mange av detaljene, og her ser det ut til at mye vil arves fra P9-generasjonen.

Fingeravtrykkssensor både foran og bak...?

Er dette alle modellene samlet i ett bilde?
Weibo/Tek.no, montasje

La oss starte bak. Som før er det en glasstripe øverst, som huser to kameraer og en blits, med den obligatoriske Leica-logoen smekket på siden. Under er det metall, som i likhet med glasset – og nytt av året – buer utover mot sidene. Rent utenom en nå sirkelrund fingeravtrykksleser og en liten logo er det fint lite mer å si om baksiden.

Huawei P9, P9 Plus og P9 Lite er dagens toppmodellgenerasjon fra Huawei.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Heller ikke fremsiden er fryktelig spennende, men det er 2,5D-glass på i alle fall én av modellene. Men hvor mange av modellene er det egentlig vi ser? Her er det nemlig flere kilder til forvirring, og den største er at ett av bildene viser en telefon med fingeravtrykksleser bak i tillegg til en hjemknapp foran – som vi ut i fra nylige Huaweier vil anta inneholder en tilsvarende leser.

Er dette P10-modellen – med 2,5D-glass på begge sider og uten fysisk hjemknapp?
Weibo

Hvis vi antar at dette faktisk stemmer, er det også rimelig å anta at dette er en Plus-modell. Da kan vi også slutte at den sorte modellen med 2,5D-skjerm, fingeravtrykksleser bak og det som ser ut til å være 2,5D-glass på begge sidene er selve P10-modellen – og da uten hjemknapp foran.

Den siste, og her hvite, modellen, vil vi da anta er P10 Lite, ettersom den ser ut til å mangle 2,5D-glasset og er hakket mindre enn modellen ved siden av.

Det er dette bildet som har skapt størst debatt – vil det virkelig være en fingeravtrykksleser BÅDE foran og bak? Kanskje, og da er muligens dette P10 Plus.
Weibo

Alt sammen må selvfølgelig tas med en stor klype salt, men som regel pleier det å være en god del sannhet i slike lekkede pressebilder.

Heftige spesifikasjoner

Foruten utseende, så vil selvfølgelig telefonene også få en oppgradering på innsiden. I en tidligere lekkasje vi har omtalt her ble det hevdet at hovedmodellen ville være utstyrt nogenlunde i denne retningen:

  • Skjerm: 5,5 tommer, 2560 x 1440 piksler
  • Prosessor: Kirin 960 m/8 Cortex A53-kjerner @ 2,3 GHz + Mali G-71 GPU
  • Minne (RAM): 6 GB
  • Lagringsplass: Opptil 256 GB innebygget
  • Kamera: 11 megapiksler + 7 megapiksler
  • Programvare: Android 7.0 Nougat + EMUI

Både utseende og spesifikasjoner vil sannsynligvis bli avslørt sent i mars eller tidlig i april, da Huawei har for vane å lansere sine nye modeller.

Fikk du ikke med deg testen av Huaweis råeste, Mate 9 Pro?
TEST: Slik går det når Huawei skal lage luksusmobil »

(Kilde: GSMArena, PLAYfuldroid 1, PLAYfuldroid 2)

annonse