Til hovedinnhold

Dette skal være Canons nye speilløse vidunderkamera

EOS R skal ta opp kampen med Nikon Z6 og Sony A7 III.

Sony har på mange måter lenge fått regjere alene i markedet for superavanserte speilløse systemkameraer, men nylig fikk de selskap av Nikon, i form av Z6 og Z7.

Nå ser det ut til at også Canon kaster seg på bølgen. Nettstedet Nokishita publiserte nylig et lekket Canon-dokument med spesifikasjoner for nye EOS R, mens Canon Rumours i helgen la ut et bilde av det som skal være kameraet i det fri.

Dual pixel

EOS R skal være et speilløst fullformatskamera på 30,3 megapiksler. ISO-en skal gå fra 100 til solide 40 000, og videre utvides til 102 400. Autofokusen skal være Canons «dual pixel»-variant, og i motsetning til Nikon og Sony skal EOS R også få vendbar touchskjerm.

EOS R skal være betraktelig mindre enn Canons speilreflekser.

Objektivfatningen blir ny, kalt RF, og kameraet lanseres med en 24-105 f/4L-linse, i tillegg til 35mm f1/8, 50 mm f/1,2L og 28-70mm f/2L. Det skal imidlertid også være mulig å bruke «gammel» optikk med en adapter.

EOS R får ellers en OLED-søker, kan ta åtte bilder i sekundet og 4K-video, riktignok bare i 30 bilder i sekundet. Full HD kan tas opp i 60 bilder i sekundet, mens du må ned i 720P for å få 120 bilder i sekundet.

Like rundt hjørnet

Ifølge spesifikasjonslisten skal kameraet være bygget i magnesium og ha en vekt på 660 gram med batteri og minnekort.

Kameraet skal ifølge ryktene slippes i løpet av kort tid, før Photokina-messen. Den starter 26. september.

Prisnivået er ikke kjent, men det er ventet at EOS R vil ligge i samme segment som Nikon Z6 og Sony A7 III. De koster henholdsvis 22 000 og 23 000 kroner kun for husene i skrivende stund.

annonse