Tek.no

Rykte

Dette er godt nytt for konsoll-spillere

AMDs FreeSync-teknologi kan være på vei til TV-er.

Tek.no
19 Sept 2016 13:48

I et par år har AMD fristet spillere med sin FreeSync-teknologi på PC-skjermer. Nå kan ting tyde på at selskapet har planer om å utvide bruken teknologien, melder Toms Hardware.

Under et arrangement i forrige uke ble nemlig en av selskapets øverste sjefer, Raja Koduri, spurt om vi snart får se teknologien i TV-er. Selv om han ikke svarte direkte ja, tyder ting på at AMD har noe i ermet.

– Vi jobber definitivt med hele skjermbransjen, og å få FreeSync-teknologien til flere områder, svarte Koduri, før han etter en pause la til:

– Jeg tror dette er noe vi må følge opp – på hva vi kan dele med dere om FreeSync-TV-er akkurat nå, avsluttet han.

FreeSync kan bli til stor nytte for konsoller

Selskapets FreeSync-teknologi brukes i dag i dataskjermer til å synkronisere antall bilder i sekundet mellom datamaskinen og skjermen. Dette kommer spesielt litt ytelses-svake maskiner til nytte. En annen fordel er at teknologien kan brukes over en HDMI-kabel.

Om teknologien nå kommer på TV-er vil det antagelig også gagne flere enn bare PC-brukere. I de nyeste utgavene av både Xbox og PS4 sitter det nemlig grafikkløsninger fra AMD – hvilket i teorien kan gi FreeSync-støtte.

Ergo vil en rekke av konsollene på markedet teoretisk kunne gi en bedre spillopplevelese dersom TV-er med FreeSync blir en realitet.

Kan sette fart på Steam-bokser

I tillegg vil også dagens PC-brukere få glede av mulighetene som følger med teknologien kombinert med den større skjerm.

For deg som vil ha en liten og kompakt stue-PC eller en Steam-boks, vil FreeSync komme godt med i jakten på å få grafikken til å flyte godt uten å svi av hele budsjettet på et kraftig skjermkort.

Hva tror du om FreeSync på TV-er? Diskutér i forumet nedenfor!

Lysten på et skjermkort som støtter DirectX 12?
Feil valg kan gi deg lavere ytelse (Ekstra) »

(Kilde: Toms Hardware)

Les også
Samsung bygger inn Steam Link i sine nye TV-er
Les også
Samsung slipper kurvet spill-skjerm med kvanteprikker
Les også
FreeSync rykker et skritt nærmere folk flest
Les også
Eizo Foris FS2735 har en ekstra lur Freesync-funksjon
annonse