Til hovedinnhold

Årets siste Lumia kan komme allerede 1. februar

Microsoft skal visstnok satse hardt på «Surface Phone» i år.

Microsoft/Tek.no

Microsoft har over de siste månedene både pumpet ut nye flaggskipmodeller og den gode billigmodellen Lumia 550.

I tillegg venter vi på budsjettmobilen Lumia 650, som ennå ikke har blitt offisielt lansert. Men skal vi tro de siste ryktene fra Windows Central, er første februar dagen vi kan merke av i kalenderen.

Av spesifikasjoner nevnes en femtommers 720p-skjerm, Snapdragon 210 eller 212, 1 GB RAM, 8 GB lagring og åtte megapiksels hovedkamera. Operativsystemet blir selvfølgelig Windows 10 Mobile.

Men etter dette kommer det trolig ingen nye Lumia-modeller i 2016, hevdes det fra Windows Central. Altså ingen Lumia 750 eller Lumia 850 på trappene. I stedet er det snakk om at Microsoft skal bruke kreftene sine på hva vi bare kjenner som «Surface Phone» – som for øvrig også kun er et solid rykte.

Surface-designere skal stå bak

Den rykteomspunne Surface-mobilen går visstnok også under tilnavnet «Panos Phone», da etter Surface-skaperen Panos Panay. Foruten de stadig bedre Surface-brettene, skal han og hans designteam også stå bak en eventuell mobilversjon.

Nøyaktig hva en slik Surface-mobil skal kunne by på av egenskaper vet vi selvsagt ikke, men ifølge tidligere rykter snakker vi om en dings med 5,5-tommers Super AMOLED-skjerm på 2560 x 1440 piksler, opptil 4 GB minne, 128 GB intern lagringsplass og støtte for minnekort på opptil 256 GB.

Hovedkameraet skal levere 21 megapikslers oppløsning, mens selve motoren muligens kan være en 64-bit Intel Atom X3-brikke.

Som du forstår er det lett å gå seg bort i mylderet av rykter rundt Lumia og Surface Phone. Det minst anstrengende vil nok derfor være å bare vente og se.

Surface Pro 4 er i hvert fall veldig bra:
– Ja sånn skal det gjøres, Microsoft >>>

(Kilde: Windows Central)

annonse