Til hovedinnhold

– Galaxy S7 vil bli lansert i januar

Nytt rykte mener Samsung vil fremskynde lanseringen av sin neste toppmodell.

Espen Irwing Swang, Tek.no

For omtrent et halvt år siden testet vi Samsungs nåværende toppmodell, Galaxy S6, og konkluderte med at den var en real nesestyver for nær sagt alle konkurrenter. Her fikk du sprek, ny design, fantastisk ytelse og premium-følelse i lange baner – en helt ny stil for Samsung.

Sjekk hvordan Galaxy S6 Edge gjorde det i vår samletest av toppmodeller »

Nå melder GSMArena om at oppfølgeren, Galaxy S7, kan være på trappene allerede så tidlig som i januar 2016 – altså godt over en måned tidligere enn S6, som ble lansert 1. mars.

Skal ta opp kampen med iPhone 6S

Ryktet stammer fra den sørkoreaske nettsiden ETNews.com (koreansk), som blant annet tidligere har forutsett lanseringen av Galaxy S6 Edge+. De mener altså at lanseringen vil skje såpass tidlig som i januar, og hevder grunnen er at Samsung vil skjerpe kampen mot iPhone 6S/6S Plus.

Dette er Apples iPhone 6S, som etter sigende er hovedgrunnen til at Samsung fremskynder lanseringen av Galaxy S7. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Spesielt 3D-touch-funksjonen i Apples nyeste toppmodeller gjør at telefonene skiller seg ut fra mengden, og på mange måter har etterlatt en del av konkurrentene i støvet. Fra og med Galaxy S7 er det forventet at også Samsung vil gi oss trykkfølsomme skjermer.

ETNews mener imidlertid også å vite at det vil komme to versjoner av S7 – én premiumversjon og én sub-premium-versjon. Sannsynligvis betyr dette forskjellige skjermstørrelser og noe forskjellig innmat. Den koreanske nettsiden mener dette blant annet vil manifesteres i form av to forskjellige Exynos-prosessorer fra Samsung selv. Tidligere har vi imidlertid hørt at Samsung vil lage én versjon av S7 med Qualcomm-prosessorer (USA og Kina), mens en annen versjon vil få Exynos-prosessorer (Europa).

Ellers vites lite om Galaxy S7, annet enn at den høyst sannsynlig vil få den nye USB Type-C-porten som erstatning for nåværende (og litt «gammeldagse») Micro-USB. Designet på telefonen skal imidlertid allerede ha vært ferdig i september, så en lansering i januar virker kanskje ikke så søkt.

Det verserer flere rykter rundt Samsungs mobiler for tiden:
Vil Galaxy Note 5 komme til Norge allikevel? »

(Kilde: GSMArena)

annonse