Til hovedinnhold

AMD Radeon R9 Gemini kan bli selskapets nye versting-kort

Frister med doble Fiji-prosessorer.

YouTube

AMD ser nå ut til å være et skritt nærmere en ny toppmodell blant sine Radeon-kort. Navnet på selskapets nye grom-kort kan ha blitt avslørt – av en fraktseddel, melder WCCF-Tech.

Dermed kan ting tyde på at kortet føyer seg inn i rekken som et nytt medlem av Radeon-familien som bruker den nye Fiji-prosessoren – rettere sagt to av disse prosessorene. Fra før har kort som R9 Fury X, R9 Fury og R9 Nano blitt lansert med dette brikkesettet.

Radeon R9 Gemini

Skal fraktbrevet vise seg å være riktig så blir altså navnet på den nye råtassen Radeon R9 Gemini, hvor Gemini blant annet er det engelske ordet for stjernetegnet Tvillingene – som jo gir mening.

Gemini vil være utrustet med to Fiji-prosessorer, hvor du blant annet vil ha 8 GB med HBM-minne (4 GB per prosessor) og en båndbredde på 1024 gigabyte per sekund.

Regnekraften vil trolig ligge på omlag 16 TFLOPS, fordelt på 8192 såkalte steamprosessorer, som hver seg har en klokkefrekvens på minst 977 MHz.

Vannkjølt

TDP er ikke kjent for kortet, men siden det står nevnt at kortet er vannkjølt i samarbeid med Cool Master , vil vi nok tro at også denne modellen skaffer til veie en del varme når det presses på ytelse.

Kortet skal også angivelig være en kort modell, og vil i likhet med for eksempel Fury X ikke måle stort mer enn 22 centimeter – skal vi tro ryktene.

Den nye toppmodellen er forventet å bli avslørt av AMD i løpet av høsten, og komme i salg før året er omme.

Prisen er det dog ingen som vet, men WCCF-Tech spekulerer i at Gemini får en prislapp på omlag 1100 dollar, eller godt over 11 000 norske kroner før moms og avgifter er inkludert.

Nvidia har også en råtass på vei ut i butikken:
Her kan du lese mer om selskapets nye beist »

(Kilde: WCCF-Tech, Sweclockers)

annonse