Rykte

Slik kan Galaxy S10 bli

Nettside hevder å sitte på konseptbildene av den nye toppmodellen.

Nettstedene OnLeaks og 92mobiles.com hevder nå de sitter på konseptbilder av den kommende toppmodellen Galaxy S10 og Galaxy S10+ fra Samsung. Skulle bildene vise seg å stemme, kommer den koreanske giganten til å gjøre store endringer.

Samsung har hatt for vane å lansere sin nye Galaxy S-telefon i starten på året. Ifølge nettsidene skal dette også være tilfelle for det kommende flaggskipet, hvor lanseringen angivelig skal finne sted 6. februar neste år.

Egen «øy» til frontkamera

Dette kan være Samsungs nye S10-modell

Noe av det første man legger merke til om man studerer konseptbildene, er at telefonen får en helt uvanlig plassering av frontkameraet. I stedet for en tradisjonell busslomme, er frontkameraene flyttet til en slags «øy» øverst i det høyre hjørnet av skjermen.

Det nye løsningen skal etter det nettsiden erfarer kalles for Infinity O-design, og stemmer overens med det Samsung viste frem på sin utviklerkonferanse nylig. Kameraene skal angivelig ha en oppløsning på 8 og 5 MP.

Det første vi lurer på er om det vil være plass til klokken og de andre ikonene – som man etter hvert har blitt vant til at er plassert i det høyre hjørnet av Android-mobiler. Trolig ikke, om bildene viser seg å være riktige.

Ansiktsgjenkjenning

Da Galaxy S8 ble lansert, var det mange som mislikte plasseringen av fingeravtrykksleseren. Denne var plassert ved siden av kameraet, og det var trøblete å kjenne forskjell på om det var leseren eller kameraet du trykket på.

Samsung tok derfor grep med sin nåværende S9-modell, og flyttet sensoren til undersiden av kameraet i stedet.

Ut ifra bildene nettsidene sitter på vil i så fall fingersensorens dager på baksiden av skjermen være talte. I stedet vil du kunne låse opp skjermen ved å trykke rett på skjermen, slik blant annet kan med Huawei Mate 20 Pro.

I tillegg skal ansiktsgjenkjenning også stå på menyen.

Flere spesifikasjoner

Den nye modellen vil få et kraftig brikkesett, hvor du angivelig får Qualcomm Snapdragon 8150 på det amerikanske markedet, mens vi i Europa kan forvente en Samsung Exynos 9820.

Utover det hevdes Galaxy S10+ å få følgende spesifikasjoner:

  • 6,4 tommers AMOLED med 1440 x 2960 pikslers oppløsning
  • 6 GB RAM
  • Tre sensorer i hovedkameraet. 16, 16 og 13 MP
  • 64 GB lagringsplass
  • 3,5 mm jackutgang
  • Hurtiglading
  • Batteri på 3700 mAh
  • USB C
  • Størrelse: 157,5 x 75 x 7,8 mm

Telefonen skal altså etter alt å dømme lanseres den 6. februar, og antas å koste rundt 1000 dollar. Det er det samme som iPhone Xs koster i USA. Den starter som kjent på 11 490 kroner i Norge.

Trenger du ny mobil nå, og vil ha det aller beste?
Sjekk ut denne råtassen fra Huawei »

(Kilde: 91mobiles.com)

Les også
Her er det tydeligste bildet av Galaxy S10+ så langt
Les også
Samsung Galaxy S10 får angivelig seks kameraer
Les også
Samsung Galaxy S10 kan lese fingeravtrykk gjennom skjermen
annonse