Samsung planlegger brettbar klapptelefon og Mate X-konkurrent

Det har ikke engang gått en måned siden Samsung avduket sin aller første brettbare telefon, kalt Galaxy Fold, før Bloomberg hevder at selskapet allerede jobber med ytterligere to brettbare modeller.

Ny klapptelefon

Samsung jobber angivelig med en brettbar telefon som minner om Huaweis Mate X.

I motsetning til Galaxy Fold, som åpnes som en bok og avslører en stor skjerm på innsiden, skal hver av de nye modellene være bygget på helt andre måter.

Én av de ryktede telefonene skal minne om en klapptelefon, hvor den store brettbare skjermen er skjult innvendig og åpnes vertikalt heller enn horisontalt. På utsiden skal telefonen visstnok også ha en mindre skjerm.

Om du ikke helt ser for deg konseptet, og glemmer den lille utvendige skjermen et øyeblikk, kan du kanskje få en idé om hva Samsung skal ha i tankene ved å sjekke ut Motorolas gamle Razr-telefoner. Uten at vi har noen ledetråder for hvordan telefonen vil fungere, selvsagt.

Mate X-konkurrent

Kanskje jobber Samsung med en telefon som minner om Razr V3i, men med heldekkende skjerm på innsiden.

Den andre ryktede telefonen skal minne om den brettbare Mate X som Huawei viste frem under MVC-messen i Barcelona nylig. Her vil halvparten av den store brettbare skjermen alltid være vendt mot deg, slik at det ikke er behov for en ytre skjerm.

Ulempen ved en slik løsning er at skjermen er mer utsatt for riper og at det blir vanskeligere å beskytte den med deksel, men det blir selvsagt raskere å komme i gang med å bruke den.

Klapptelefonen ryktes å bli lansert mot slutten av året eller i starten av 2020, mens Mate X-konkurrenten skal vøre klar en gang etter dette igjen.

Samsungs første brettbare mobil, Galaxy Fold, lanseres i Norge 3. mai og vil koste minst 20 000 kroner.

Test: Samsung Galaxy S10 Plus:
Oser av luksus »

(Kilde: Bloomberg)

Les også
Huaweis brettemobil kan få nytt kamera før den går i salg
Les også
Samsung skal ha fikset brettemobilen
Les også
Så mange ganger kan Samsung Galaxy Fold brettes før den slutter å fungere
Les også
Avis: Samsung vil selge skjermteknologien sin til Apple
Les også
Tre brettemobiler har blitt vist frem, men de er helt forskjellige
Les også
Her er Samsungs brettbare telefon
Les også
Viste frem verdens første brettbare mobil
annonse