Tek.no

Rykte

Dette kan være Huawei P40 Pro

Rammen får en total redesign, skal vi tro bildene.

Blir rammen seende slik ut?
@Onleaks
19 Des 2019 08:49

Selv om det har stormet mye rundt Huawei det siste året er det ikke til å komme fra at de stadig lager noen av markedets desidert beste mobiltelefoner. Ikke minst er dette i form av P-serien deres, som med P30 og P30 Pro tok innversvingen på det aller meste. Nå melder PhoneArena om at oppfølgeren til P30-serien kan være lekket, og ligger an til å få navnet – hold deg fast – «Huawei P40».

Selv om navnet kanskje ikke er et voldsomt sjokk for noen, kan derimot designet vise seg å være det – i alle fall enkelte steder.

Først og fremst er det rammen på telefonen som har fått en overhaling, og i hjørnene ser vi nå at metallet har spist seg et godt stykke innover i glasset, og buer oppover og inn mot skjermen. Kanskje for bedre å beskytte sistnevnte mot fall?

Videre ser vi også at baksiden på telefonen ligner veldig på både Googles Pixel 4 og Apples iPhone 11 Pro. Hvorfor? Vel, fordi kameratuten har blitt massiv, rektangulær og ganske så utstikkende.

Kameratuten ligner på både iPhone 11 Pro sin og Google Pixel 4 sin tut.
@Onleaks

Vet fortsatt lite om selve telefonen

Bildene stammer fra Steve Hemmerstoffer, bedre kjent som «@Onleaks» på Twitter der han jevnlig publiserer lekkede bilder av kommende mobiltelefoner. I likhet med en del andre slike kjente «lekkere» har han en relativt god «track record» på å avsløre kommende dingser, så selv om vi selvsagt anbefaler flerfoldige klyper salt kan dette fort være en liten titt inn i fremtiden.

Apropos fremtiden, så er det ikke så mye mer vi vet om P40-seriens fremtid. Det er fortsatt noe usikkert om handelskrigen mellom USA og Kina vil fortsette å få konsekvenser for Huaweis mobilsalg her på berget, for det første.

@Onleaks

For det andre vet vi lite om telefonen(e) selv. Sannsynligvis vil det også i år komme både en vanlig modell og en «Pro»-modell. I Pro-modellen ryktes det at bildebrikken vil bli ekstra stor i hovedkameraet, at hybridzoomen med både 2x og 5x zoom videreføres og at det også er både ultravidvinkel og sensor for ToF («Time of Flight») her.

Villest er det imidlertid på skjermfronten, for her ryktes det at Huawei ønsket å strekke panelet ut langs sidene for å skape «100%» skjermflate på fronten. Dette kan også være grunnen til at rammen ser ut som den gjør. Om frontkameraet i så fall blir av sprettopp-typen er uvisst.

Vi vet foreløpig hverken om telefonene kommer hit eller når de lanseres, for øvrig.

Les også
iPhone 11 Pro røk ut i første runde i stor kamera-blindtest
annonse

Les også