Rykte

Elsykkel fra Harley-Davidson kommer trolig neste år

På få år har elsykkelen blitt umåtelig populær, og dette fører selvsagt til at nye aktører også ser mulighetene i markedet. Sånn sett er Harley-Davidson som en nykommer å regne, selv om selskapet selv kanskje vil hevde at de har snekret sammen sykler med motor så lenge noen kan huske.

Foreløpig er det ikke så veldig mye vi vet helt sikkert om de kommende elsyklene til Harley-Davidson – men deres hjemmesider bekrefter at dette helt klart er noe de jobber med og ønsker å satse på.

Det er også kjent at selskapet eksperimenterer med en elektrisk moped og fullelektrisk motorsykkel.

Satser på «vanlige» elsykler

En av prototypene Harley-Davidson har lekt seg med.

Ifølge en anonym kilde til nettstedet Electrec skal Harley-Davidson i første omgang satse på produksjon av «Class 1 eBikes», som betyr at man må tråkke for at motoren skal hjelpe til.

Det vil i så fall bety at syklene også vil være lovlige her i landet – gitt at motoren er begrenset til 250 watt nominell effekt og at den ikke hjelper til i høyere hastigheter enn 25 km/t.

For når det gjelder elektriske sykler kan regelverket varierere noe fra land til land og region til region. I USA er det spesielt avslappet – der er det lov med sterkere motorer og høyere assisterte hastigheter enn det som er vanlig her i Europa. Det trenger heller ikke være et krav om at du må tråkke for at det skal gå fremover.

Lansering til året

Det kommer videre frem fra kilden at lanseringen vil skje i 2020. Dette kan bety at også vi uten motorsykkellappen kanskje vil kunne trille rundt på en ekte Harley-Davidson allerede til sommeren. Og det helt uten sjenerende motorstøy.

Men det vil trolig ikke bli noen rimelig fornøyelse. Det er snakk om at syklene vil ligge i prisleiet mellom 2500 og 5000 amerikanske dollar, og da kan vi sikkert minst regne med tigangeren i norske kroner her hjemme.

Mange gode grunner:
Dette bør du vite før du kjøper en elsykkel >>>

(Kilde: Electrec)

Les også
Kraftig vekst i elsykkelsalget
Les også
Dette er en Harley-Davidson elscooter
Les også
Dette bør du vite før du kjøper en elsykkel
annonse