Til hovedinnhold

Denne knappen forsvinner angivelig på iPhone 7

Apple har helt nye planer på gang på hjemknappen, ifølge rykter.

Apple

Apples neste flaggskip-mobil er definitivt blant de heteste temaene på ryktebørsen for tiden, og nå har det dukket opp atter nye, ubekreftede opplysninger om iPhone 7. Denne gangen er det Business Insider som er budbæreren.

Ifølge de nye ryktene skal iPhone 7 ikke være utstyrt med den sedvanlige, fysiske hjemknappen som har vært så karakteristisk for Apple-telefonene helt siden den første modellen.

«Force Touch»-basert

Opplysningene skal ha dukket opp allerede for en stund siden, men skal nå skal være ytterligere underbygget av to anonyme analytikere som har utført det de kaller en «feltsjekk», uten at det er helt klart hva dette innebærer.

iPhone 7 skal visstnok være veldig lik iPhone 6s, her avbildet, men kan fo en helt annen hjemknapp-løsning.
Apple

I stedet for den velkjente, vanlige hjemknappen skal iPhone 7 visstnok benytte Apples trykkfølsomme «Force Touch»-teknologi, eller noe som tilsvarer denne, til å simulere følelsen av å trykke på hjemknappen.

Haptiske tilbakemeldinger

En kilde som nettstedet 9to5mac har vært i kontakt med ser for øvrig ut til å sitte på tilsvarende opplysninger, og kunne legge til at den nye hjemknappen vil gi haptiske tilbakemeldinger, altså noe som tilsvarer Force Touch-løsningen. Nettstedet har også tidligere meldt om rykter om en berøringssensitiv hjemknapp.

Som 9to5mac peker på vil dette i så fall innebære at iPhone 7 trolig må benytte en annen, fysisk knapp til å foreta omstart av telefonen. Akkurat hva den nye løsningen innebærer rent designmessig er altså ennå høyst uvisst, men trolig er det ikke så lange til vi får noen offisielle oppdateringer om hva Apple planlegger for sitt neste flaggskip.

Andre rykter sier at Apple ikke har store designendringer på gang for iPhone 7: Det betyr at telefonen trolig vil ligne mye på iPhone 6 »

annonse