Tek.no

Rykte

I år satser trolig Huawei på baksiden av telefonene sine

Kan få «ipod»-inspirert sensorhjul.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Nettstedet Lets Go Digital har kommet over en rekke interessante patentegninger fra Huawei. Tegningene viser hvordan det kinesiske selskapet ser for seg å utnytte baksiden sine kommende telefoner på en helt ny måte. De ønsker nemlig å utstyre området rundt kamerasystemet med et skjermpanel og berøringssensorer.

Lets Go Digital

Juster volumet eller se meldingen fra baksiden

Telefonene i Mate-serien har allerede kameraet sitt rammet inn av en tykk sirkel, og på fremtidige telefoner kan denne få muligheten til å kontrollere telefonen. Det hele minner oss om hvordan du styrte Apples originale iPoder tilbake på 2000-tallet, men Huawei virker å ta dette et skritt videre ved å gi «hjulet» sitt mulighet til å vise tekst i tillegg.

Huawei viser i patenttegningene hvordan de ser for seg at du skal zoome med kameraet, justere volum og bla mellom sider i en bok eller på nettsider ved å føre fingeren din over sensorflaten som omkranser kameraet.

I tillegg vises klokken, nye meldinger eller hvem som ringer deg på det som trolig må være en OLED-skjerm.

Lets Go Digital

Ved å gi den ofte store og tomme baksiden av telefonen mer funksjonalitet, kan Huawei være på sporet av gull. Mange legger telefonene sine med skjermen ned, og må derfor stadig løfte og snu på den når det kommer inn varslinger, meldinger eller anrop.

Kan komme på Mate 40-serien

Om Huawei har gått videre med patentet er foreløpig usikkert. Selskapet skal senere i år lansere oppfølgeren til Mate 30- og Mate 30 Pro-serien, så de første toppmodellene ut som kan tenkes å utnytte de skisserte funksjonene er Mate 40 eller Mate 40 Pro.

Mate 30 Pro ble sluppet i Asia i fjor høst, men grunnet sterke restriksjoner fra amerikanske hold fikk telefonen aldri en offisiell norsk lansering. Huawei kan for tiden heller ikke brukes med apper fra amerikanske Google. Dermed gjenstår det å se om noen av selskapets nye telefoner vil dukke opp her til lands.

Lets Go Digital
Les også
Huawei Mate 30 Pro: Kanskje verdens beste mobil du ikke kan kjøpe
annonse

Les også