Tek.no

Rykte

Apple-kjenner: iMac får «iPad-design» uten rammer

Skal bare være uker unna.

Dagens iMac.
Vegar Jansen, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

En av Apples mest ikoniske datamaskiner, den stasjonære «alt i ett»-iMac-en, har hatt det samme designet siden 2015.

Nå hevder Apple-kjenner Sonny Dickson at tiden har kommet for at Apple vil avduke neste generasjon med et helt nytt design. Dickson har tidligere truffet blink før kommende Apple-avsløringer, og den neste ventes å skje under selskapets utviklerkonferanse, WWDC, den 22. juni.

Designet skal ifølge Dickson være inspirert av selskapets iPad Pro, mens selve panelet får like tynne rammer som Apples «Pro Display». Sistnevnte bør i så fall bety at den nye iMac-utgaven blir fysisk mindre enn dagens, som – etter dagens standarder – har relativt prominente skjermrammer.

Apples Pro Display med tynne skjermrammer.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Får «ren» SSD-lagring

Videre hevder Dickson Apple vil kvitte seg med Fusion Drive-enhetene som har vært med oss i iMac siden 2012. Dette er en type hybriddisk der operativsystemet og de mest brukte appene installeres på rask flash-basert lagring, mens andre programmer og filer lagres på en mye tregere og tradisjonell plate som spinner rundt.

Dette ga mening for flere år siden, men med dagens lavere prise for rene flash-disker har vel Apple funnet ut at de like gjerne kan gå over til disse som standard.

Dersom Dickson får rett i sine antagelser vil en ny iMac også utstyres med integrert grafikk fra AMDs kraftigere og mer effektive Navi-arkitektur.

Apples T2-brikke, som sørger for bedre sikkerhet, skal også være på plass.

Ifølge MacRumors er det 450 dager siden forrige gang Apple oppdaterte sin iMac sist. Det er langt over normal ventetid mellom modellene deres, og nettstedet anbefaler derfor folk å ikke kjøpe en ny maskin akkurat nå.

På grunn av tiden siden forrige oppdatering venter mange at Apple skal avsløre en ny modell, og at de benytter anledningen til å gi den en «makeover» designmessig er absolutt ikke utenkelig.

Svarer får vi om under to uker.

Les også
Apple MacBook Pro 13 (vår 2020): Den beste utgaven på mange, mange år
annonse

Les også