Tek.no

Rykte

Slik tror ryktene GoPro Hero5 kan bli

Nye hint om det kommende actionkameraet har dukket opp.

Vimeo
Eigil Knudsen
10 Aug 2016 06:00

GoPro har ennå til gode å komme med noen offisielle kunngjøringer omkring oppfølgeren til sin Hero4-serie, som ble lansert i 2014. Nylig dukket det imidlertid opp en video som indikerer at GoPro Hero5 er på vei, og nå vet vi enda mer om det kommende kameraet.

Som blant andre Engadget har fått med seg dukket det tilsynelatende opp nye opplysninger om GoPro Hero5 i dokumenter fra det amerikanske reguleringsbyrået FCC.

Får trolig GPS

I ett av disse dokumentene kan man finne «GPS» i den tekniske beskrivelsen av kameraet, noe som altså ser ut til å bekrefte at det nye actionkameraet blir utstyrt med GPS-funksjon.

Bilde av GoPro Hero5 fra den nylig lekkede videoen.
Vimeo

Det kan hevdes at det er på høy tid at GoPro-kameraene utstyres med GPS, da dette er noe flere av konkurrentene allerede har på plass, for eksempel Sonys modeller X1000V og AS200V, Olympus TG-Tracker og TomTom Bandit.

Gir mange muligheter

Det er uvisst akkurat hva slags GPS-funksjoner Hero5 vil bli utstyrt med, men som på andre kameraer vil man blant annet få mulighet til å legge avstands- og hastighetsdata til filmene dine, samt registrere steder og reiseruter.

Blant øvrige opplysninger som ble avslørt i den ferske videolekkasjen av Hero5 er at kameraet trolig får berøringsskjerm på hele baksiden, avrundede kanter og en forenklet meny som er bedre tilpasset berøringsfunksjonalitet. Offisielle kunngjørelser ligger altså ennå frem i tid.

Foretrekker du å filme fra luften? DJIs nye utfordrer er heftige saker, men samtidig kostbar »

Les også
Dette er GoPro Hero5
Les også
GoPro Omni, kuben som koster over 50 000 kroner, slippes neste uke
Les også
3DR Solo: Dette er den beste dronen vi noen gang har fløyet
Les også
GoPro Hero5 kan være avslørt
Les også
Olympus TG-Tracker: Her er 5 grunner til å kjøpe TG-Tracker, og 5 grunner til å la være
Les også
Sony HDR-AS50: Vi har testet Sony HDR-AS50 – Sonys «billigmodell»
annonse

Les også