– iPad Pro blir mindre og mister hodetelefonkontakten

Apple ventes å lansere en oppdatert generasjon iPad Pro senere i år, og den japanske bloggen Macotakara hevder å vite størrelsen på de nye modellene.

10,5-tommersmodellen ligger an til å reduseres til 247,5 x 178,7 x 6 millimeter, mot 250,6 x 174,1 x 6,1 millometer. Skjermstørrelsen skal forbli den samme, slik at det bare er de ytre dimensjonene som reduseres.

Den største utgaven med 12,9-tommers skjerm blir også barbert i størrelse, og her er reduksjonene betraktelig større enn i den mindre modellen.

Nettstedet hevder 12,9-tommeren vil reduseres fra 305,7 x 220,6 x 6,9 til 280 x 215 x 6,4 millimeter.

Bort med minijack

De hevder også at minijack-porten til hodetelefoner vil forsvinne, og at Apples ansiktsgjenkjenningsteknologi Face ID vil være på plass.

Denne vil imidlertid kun støttes når brettet brukes i portrettmodus, og derfor hevder Macotakara at Apple kommer til å flytte sin «Smart Connector» for tastaturer og slikt til den ene kortsiden, like ved Lightning-porten.

Dette betyr i tilfelle at tastaturer som bruker denne porten fremover vil måtte brukes i portrettmodus.

Dagens iPad Pro-modell ser slik ut, med tastaturfestet plassert slik at brettet ligger i landskapsmodus. Bak forrige generasjons iPad Pro og Galaxy Tab S3 (høyre). Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Tror på en rekke oppdateringer i høst

Den velrenommerte analytikeren Ming-Chi Kuo varslet tidligere i år at Apple ville lansere oppdateringer til nærmest hele produktporteføljen fremover.

Hans spådom var imidlertid at 10,5-tommeren ville beholde omtrent de samme dimensjonene som tidligere, men at skjermstørrelsen ville øke til 11 tommer. Han hevdet også at hjemknappen ville forsvinne.

Apples høstlansering pleier å finne sted midt i september, så den er uansett fortsatt et stykke unna.

Sist vi testet iPad Pro konkluderte vi for øvrig med at det var det beste nettbrettet vi hadde testet.

annonse