Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Slik tror eksperten iPhone 14 blir

– Kun iPhone Pro-modellene får ny prosessor.

Niklas Plikk, Tek.no
Ole Henrik Johansen

Normalt pleier Apple å lansere en ny versjon av sine iPhone-telefoner på høsten, men ryktene om hva den nye iPhone 14-generasjonen skal inneholde svirrer likevel som bare det.

En av de som har pleid å ha solid uttelling på sine spådommer er analytikeren Ming-Chi Kuo, som nå hevder å vite et par ting om de nye telefonene via Twitter.

Kun Pro-modellene får ny prosessor-generasjon

Sammen med en ny årgang iPhone har også Apple for vane å lansere en ny generasjon med brikkesett. Og de siste årene har både de vanlige iPhone-variantene og Pro-utgavene fått den samme generasjonen prosessorer.

Det skal det nå bli en slutt på, skal vi tro Kuo.

Han mener å vite at Apple kun vil tilby A16-prosessoren i Pro-variantene av iPhone 14, nettopp for å differensiere mellom toppmodellene og de vanlige utgavene.

I så fall vil det potensielt bety at iPhone 14 og 14 Max vil få den samme løsningen som dagens iPhone 13-modeller har, nemlig A15-brikkesettet.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Faser ut iPhone Mini

Videre spår Kuo av iPhone 14 vil få en 6,1 tommer stor skjerm, mens en ny Max-utgave skal få en skjermstørrelse på 6,7 tommer. Det vil i så fall bety at de vanlige modellene blir tilsvarende Pro-utvalget i skjermstørrelse, og at dagens iPhone 13 Mini fases ut.

Noe som i så fall kan gi mening, siden denne lille utgaven angivelig ikke har solgt i nærheten av så godt som Apple nok hadde ønsket seg.

Apple iPhone 13 Mini 128GB
Apple iPhone 13 Mini 128GB

Forskjell i type arbeidsminne

Samtidig hevder også Kuo at Apple vil velge to ulike løsninger for arbeidsminne på de nye variantene av iPhone.

Stemmer ryktene så vil iPhone 14 og iPhone 14 Max få 6 GB med LPDDR4X-minne, som i så fall er en oppgradering fra dagens 4GB-kapasitet som iPhone 13 huser.

De kommende iPhone 14 Pro-modellene ventes å få samme kapasitet som de vanlige modellene, men skal angivelig få et raskere minne i form av LPDDR5.

Apple på sin side har ikke kommentert ryktene som Kuo nå har lagt frem.

(Kilde: Twitter)

Apple iPhone 13 Pro 128GB
Apple iPhone 13 Pro 128GB
Mer om
annonse