Til hovedinnhold

– Galaxy S7 Mini skal ta opp konkurransen med Apples kommende mini-iPhone

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ryktene om en ny og mindre iPhone-modell på fire tommer har rullet og gått en god stund. Derfor kommer det nok heller ikke som en overraskelse at erkekonkurrenten Samsung også nå ser ut til å planlegge en mindre versjon av sin egen toppmodell.

Som blant andre Forbes og SamMobile melder har det begynt å dukke opp rykter om at den sørkoreanske mobilgiganten har en «Galaxy S7 Mini» på gang.

4,6 tommer

Telefonen er ventet å få en skjerm på 4,6 tommer med en oppløsning på 720×1280 piksler, og blir i så fall større enn Apples variant. Den skal visstnok få samme prosessorer som den vanlige S7-modellen, altså Snapdragon 820 eller Samsungs egen Exynos 8890.

S7 Mini blir tilsynelatende litt større enn iPhone 5SE, som angivelig avbildes her.
M.i.C. Gadget/YouTube/Skjermdump

Ryktene hevder ellers at S7 Mini får 3 GB minne, et hovedkamera på 12 megapiksler, og en tykkelse på 9,9 millimeter. Utover dette foreligger det ingen ytterligere opplysninger.

Allerede sluppet Mini-serie

Samsung har allerede gitt ut mini-versjoner av sine tidligere S-modeller, inkludert S3 Mini, S4 Mini og S5 Mini. Det har også tidligere blitt antydet at en mini-versjon av S6 skulle komme, men denne har vi ennå ikke sett noe til.

De nye ryktene kan tyde på at Samsung ønsker å gjenopplive Mini-serien med den nyeste Galaxy S7 i stedet, og til forskjell fra de tidligere Mini-modellene ser det altså ut til at Samsung denne gangen ikke har tenkt å kutte nevneverdig i de indre spesifikasjonene.

Dermed følger Samsung i så fall samme plan som Apple, som ser ut til å gi sin nye 4-tommer samme innmat som iPhone 6S. Ingenting er bekreftet fra offisielt hold, så som vanlig må man utvise normal, sunn rykte-skepsis.

Nå har det også begynt å lekke informasjon om Apples neste flaggskip: Disse bildene viser det som kan være iPhone 7 »

annonse