Tek.no

Rykte

Hevder Google skal lansere ny versjon av Google Wifi

Stein Jarle Olsen, Tek.no
18 Sept 2019 07:30

Google planlegger å lansere en ny versjon av sitt Google Wifi-meshsystem i oktober, hevder kilder overfor 9to5Google.

Det nye systemet skal få navnet Nest Wifi, etter at Google tidligere varslet at de kom til å endre navnet på smarthjemproduktene sine til nettopp Nest.

I motsetning til tidligere vil Nest Wifi-pakken komme med en hovedruter og to satellitter, mens dagens Google Wifi-pakke består av (én, to eller) tre like rutere som alle kan benyttes som hovedenhet.

Dagens Google Wifi-sett består av tre like enheter. Slik blir det ikke med Nest Wifi, skal vi tro 9to5Google. Bilde: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Satellitter med høyttalere

Om du ikke kjenner til mesh- eller masketeknologien, fungerer den ved at flere enheter plasseres rundt om i huset og trådløst (eller kablet) jobber sammen om å gi deg best mulig dekning der du befinner deg.

At Google Wifi har vært en suksess er nok også hevet over enhver tvil. Selv i dag, to år etter at systemet kom på markedet i Norge, troner det øverst på popularitetslistene i kategorien mesh-nettverk hos både Prisjakt og Prisguiden.

Nytt skal også være at satellittene vil doble som smarthøyttalere, litt som vi har sett med Netgears Orbi Voice-løsning. De vil selvfølgelig komme med Google Assistant ombord, og ha lydkvalitet på nivå med en kommende oppdatering til Googles Home Mini-høyttaler – også den skal omdøpes til Nest Mini.

Dagens Google Home Mini.
Niklas Plikk, Tek.no

Forvent imidlertid ingen store lydopplevelser – da vi testet Google Home og Home Mini konkluderte vi med at lyden var ytterst middels, og vi var heller ikke veldig fornøyde med Orbi Voice på det området.

Hovedruteren til nye Nest Wifi skal for øvrig ikke ha høyttalerfunksjon.

Nytt design, flere farger

Designet skal ifølge 9to5Googles kilder også være nytt og «langt mer hjemmevennlig», og pakken vil komme i tre farger. De nye enhetene skal også være kompatible med de gamle, ifølge nettstedet.

Nest Wifi ventes å bli lansert på Googles «Made by Google»-arrangement 15. oktober, sammen med Google Pixel 4 og Pixel 4 XL og den nye Nest Mini-høyttaleren.

Rykter har også pekt på muligheten for en ny Pixelbook.

annonse

Les også