Tek.no

Rykte

Viralvideo av «iPhone SE 2» er trolig falsk

Røpes av flere små detaljer.

Skjermdump fra videoen som angivelig viser en ny iPhone SE 2.
Skjermdump/Sparrows News

Vi har tidligere omtalt ryktene om at Apple planlegger å lansere etterfølgeren til iPhone SE den 31. mars. Det siste døgnet har en video som skal vise denne nye telefonen spredd seg raskt på den virale deletjenesten TikTok og på YouTube.

Videoen viser en person som låser opp det som ser ut som en hittil ukjent iPhone, trykker seg inn i en app og viser frem mobilen fra alle sider og kanter.

Mange har trodd at dette kan være Apples kommende «billigmobil» iPhone SE 2, men flere detaljer tyder på at det neppe er tilfelle.

Dette «stemmer ikke» i videoen

Selv om videoen har lav kvalitet kan man nemlig se antydninger til at noen ikoner, som blåtannsymbolet, ikke ligger på sin vante plass i menylinjen. Plasseringen av tekst stemmer heller ikke helt med Apples vanligvis strenge designmanual og det man ser på dagens iPhoner.

Videre kan det se ut som telefonen har en USB-C-inngang i bunnen. Apple bruker normalt en Lightning-inngang på mobilene sine. Disse portene er imidlertid ganske like rent fysisk, der førstnevnte bare er litt større.

Mer røpende kan det derfor være at baksiden av telefonen viser påskriften «iPhone». Dette sluttet Apple med i fjor da de introduserte de nye iPhone 11-modellene.

Se videoen og gjør deg opp din egen mening her:

Det som trolig har skjedd er at noen har lest seg opp på iPhone SE 2-ryktene og laget en spesialtilpasset ramme basert designdetaljene. Vi gjorde for eksempel det samme med en gammel iPhone 5S for å få det til å se ut som en «iPhone 6s mini».

Det kan også hende det er en Android-mobil som har fått et iOS-tema, ettersom ikonene ikke ser ut til å være plassert helt riktig.

iPhone SE 2 kan bli stor

Selv om enheten som vises frem i videoen trolig ikke er den ryktede etterfølgeren til iPhone SE, har den enkelte av egenskapene Apple-analytikere har antydet at den kommende telefonen kan få.

Som et mer kantete design, inspirert av iPhone 4, og med en bakside av glass.

Det har også blitt hevdet at Apple ikke vil lansere en ny iPhone som er like kompakt som iPhone SE var. I stedet skal telefonens størrelse minne om den til iPhone 8.

iPhone SE (i midten) var liten og kompakt, men også kraftig. iPhone SE 2 blir trolig også kraftig, men betydelig større. Bak til høyre sees iPhone 8.
Niklas Plikk, Tek.no

Tar trolig over for iPhone 8

iPhone SE ble introdusert for første gang for omtrent fire år siden, da som et langt mer kompakt og rimeligere alternativ til resten av iPhone-serien.

Apple avsluttet imidlertid produksjonen av iPhone SE i september 2018, og siden har den rimeligste og minste iPhonen deres vært iPhone 8 som begynner å dra på årene.

I stedet for kompakt størrelse vil Apple trolig fokusere på oppdatert innmat og bedre ytelse. Det er ventet at telefonen kan få den samme A13 Bionic-brikken som sitter i dagens iPhone 11-modeller, der den rimeligste varianten med 64 gigabyte lagringsplass begynner på 8400 kroner.

Det er ventet at en ny iPhone SE blir selskapets desidert rimeligste telefon når den slippes. Den posisjonen har den aldrende iPhone 8 i dag, til omtrent 5000 kroner, men det er ventet at iPhone 8 forsvinner ut av sortimentet når en ny SE-modell ankommer.

Fasiten på hva Apple måtte ha i ermet kan vi få i løpet av litt over en måned.

Kilde: Apple Insider

Les også
Coronaviruset gir teknologibrems
annonse

Les også