Rykte

RTX 20-serien kan komme til bærbare i januar

Ifølge nettstedet Wccftech vil Nvidia lansere RTX 20-serien for bærbare spillmaskiner innen kort tid. Nærmere bestemt skal selskapet vise frem de nye grafikkbrikkene under en pressekonferanse 6. januar, mens den store CES-messen i Las Vegas samler hele teknologiverdenen.

Samme nettsted hevder å vite at bærbare med RTX 20-grafikk vil bli tilgjengelig i februar, ettersom embargoen for ytelsestester utløper 26. januar.

Kan vise frem flere grafikkbrikker

De første mobile RTX-brikkene på markedet skal visstnok bli RTX 2070 og RTX 2070 Max-Q, hvor sistnevnte trekker mindre strøm og krever mindre kjøling slik at den passer til ekstra tynne bærbare.

Interessant nok får de mobile RTX 2070-brikkene følge av RTX (eller GTX?) 2060, 2050 Ti og 2050.

Fra tidligere lekkasjer ser det også ut som en mobil utgave av RTX 2080 er på vei, men det skal være usikkerhet rundt når denne grafikkbrikken vil vises frem.

Kutter de strålesporingen?

De kraftigste mobile RTX 20-brikkene vil få støtte for strålesporing, men det spørs for de svakere.

Det blir spennende å se hvorvidt Nvidia lanserer 2060-, 2050 Ti- og 2050-brikkene i RTX-serien, eller om de holder seg til det gamle GTX-navnet. Som kjent er fokuset til dagens RTX-kort såkalt strålesporing, eller ray tracing, men denne teknikken er svært krevende og vil ikke ha særlig mye for seg i svakere grafikkbrikker.

Tensor-kjerner bidrar til effektiv DLSS-kantutjevning.

Det kan derfor tenkes at Nvidia helt dropper de respektive Tensor- og RT-kjernene som teknikken støtter seg på fra de svakere brikkene. Imidlertid er det jo nettopp svakere maskiner som vil ha nytte av DLSS-kantutjevningen som Tensor-kjernene tilbyr i utvalgte spill, så her må vi bare vente å se hva Nvidia bestemmer seg for.

Det vi vet er imidlertid at den mobile RTX 20-serien vil være produsert på en ny 12 NFF-prosess, noe som skal gjøre dem en anelse mer energieffektive enn tidligere Pascal-brikker fra GTX 10-serien som ble produsert på 16 nm FF-teknologi.

Nvidias RTX-kort åpner en ny æra for 3D-grafikk:
Bli med på vårt dypdykk i den nye teknologien »

(Kilde: Wccftech)

Les også
Lekket: Nå vet vi alt om Nvidias neste grafikkort
Les også
Nvidia har lansert verdens raskeste grafikkort
Les også
Det beste RTX 2070-kortet: RTX 2070 gir deg fremtidens grafikk, uten å tømme hele sparekontoen
Les også
Det beste RTX 2080-kortet: Dette massive RTX 2080-kortet er overlegent Nvidias eget
Les også
Det beste RTX 2080 Ti-kortet: Oppdatert: Dropp Nvidias og velg dette kortet i stedet
Les også
Nvidias RTX-kort åpner en ny æra for 3D-grafikk
annonse