Tek.no

Rykte

Hevder Apple vil lansere to nye iPhoner med trippelkamera i år

Og endelig hurtiglader i esken.

Macotakara
9 Apr 2019 07:45

At Apple kommer til å lansere minst én telefon med trippelkameraoppsett i år virker å være spikret, skal vi tro alle ryktene som kommer fra ulike hold.

Nå hevder den japanske Apple-bloggen Macotakara at det vil komme to splitter nye iPhone-modeller i år – i tillegg til mulige ytelsesoppgraderinger til de eksisterende modellene XR, XS og XS Max. De siterer kilder i produksjonskjeden.

De to nye modellene skal begge ha OLED-skjermer på henholdsvis 6,1 og 6,5 tommer, og skal være spesialbygde for å gi plass til den nye kameramodulen, som er fysisk større enn den Apple bruker i dag. Det gjør blant annet at chassiset til telefonen blir tynnere.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

6,1 tommer er for øvrig større enn dagens XS-modell (det samme som XR), mens 6,5 tommer er det samme som XS Max.

Trippelkameraløsninger er noe vi har sett i flere av de konkurrerende produsentenes toppmodeller. Huaweis siste flaggskip P30 Pro har sågar fire kameraer bak, med vidvinkel, 5 x zoom og en ekstra dybdesensor. Det gir langt større fleksibilitet enn iPhones nåværende kameraer, som bare har mulighet for 2 x optisk zoom.

Hurtiglading!

Macotakara hevder dessuten at de nye iPhone-modellene endelig vil komme med hurtiglader inkludert i esken, nærmere bestemt en 18-watts ladekloss og tilhørende USB-C-til-Lightning-kabel.

Det betyr i tilfelle at Apple vil fortsette med Lightning-kontakten på iPhone, ikke bytte til USB-C, slik Bloomberg meldte at de testet tidligere i år. Sannsynligheten er også høy for at telefonene vil få toveis trådløs lading, ifølge japanerne.

Det vil i tilfelle ikke være overraskende, med tanke på at den nye Airpods-modellen nå kommer med et etui som støtter trådløslading.

Frostet glass

Twitter-kontoen OnLeaks, som vanligvis er tidlig ute med ny informasjon om nye telefonmodeller, twitret for øvrig før helgen at etterfølgerne til XS, XS Max og XR alle ville få trippelkameraer.

Han nevner også frostet glass som en ny designvariant for det han kaller iPhone XI og XI Max, men det kan altså også være de to nye modellene som Macotakara hevder at kommer.

Apples telefonlanseringer foregår vanligvis i september, så ryktebørsen har uansett foreløpig god tid på seg.

annonse