Tek.no

Rykte

Snart skal Apple trolig levere musikk i mye høyere kvalitet

Iføle rykter jobber Apple med å heve kvaliteten på musikken i iTunes og Apple Music kraftig.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
22 Des 2015 15:00

Når det gjelder musikkstrømming ser de fleste ut til å være ganske fornøyd med at kvaliteten ikke nødvendig er optimal, men det finnes også et marked for de mer kresne. LG har for eksempel kunngjort en musikktjeneste med ekstra høy kvalitet, og nå ser det ut til at Apple også vil komme entusiastene i møte.

Som nettstedet MacRumors melder har kilder nå avslørt at Apple jobber med å strømme musikk i vesentlig høyere kvalitet enn tidligere, med sikte på å tilby dette i løpet av 2016. Opplysningene stammer fra kilder på innsiden av industrien, men skal altså ikke være offisielt bekreftet av Apple selv.

Kan være ledd i økt Lightning-satsing

Nærmere bestemt skal Apple arbeide med å tilby musikk med en samplingsfrekvens på 92 kHz og 24-bits oppløsning. Til sammenligning opererer for eksempel CD-er med frekvens på 44,1 kHz og 16-bits oppløsning.

Nyhetene passer med rapportene om at Apple skal droppe hodetelefon-jack i iPhone 7 til fordel for Lightning.
Montasje: Finn Jarle Kvalheim,/Niklas Plikk, Tek.no

Apples egen Lightning-standard er i stand til å takle opptil 192 kHz og 24-bits oppløsning, som altså betyr at hodetelefoner med denne standarden er klare for den nye lydkvaliteten som Apple tilsynelatende planlegger.

Ryktene underbygger på sett og vis de tidligere rapporterte opplysningene om at Apple planlegger å droppe vanlig hodetelefon-jack til sin neste iPhone, og heller satse fullt på nettopp Lightning-standarden.

Lightning-produkter skal være på vei

Ifølge disse tidligere opplysningene skal Apple lansere iPhone 7 sammen med et par øreplugger som benytter Lightning-porten. De nye ryktene skal videre ha det til at flere tredjepartsprodusenter skal være i ferd med å lage sine egne Lightning-baserte produkter som følge av Apples planer om høyere lydkvalitet.

Ennå er altså ingenting offisielt bekreftet, så det er ennå uvisst når Apple eventuelt skal starte den nye satsingen sin.

I mellomtiden utvikles konkurrenten Spotify stadig: Nå har tjenesten fått en egen festfunksjon »

Les også
- iPhone 7 blir så tynn at hodetelefon-utgang ikke får plass
Les også
Vi har prøvekjørt Apples nye musikktjeneste
annonse

Les også