Rykte

Apple dobler produksjonen av AirPods Pro

Kan selge rundt 200 millioner enheter i året.

AirPods Pro.

Apple lanserte for ikke lenge siden sine splitter nye AirPods Pro, som fikk svært gode skussmål hos de fleste som fikk teste dem – inkludert oss her på Tek. Dette er Apples første propper med silikontupper, og de har også en rekke andre nyheter som blant annet støydemping. Det later til at flere har fått dette med seg, for ifølge GSMArena må nå Apple doble produksjonen av proppene.

Fra før av har det kinesiske selskapet Luxshare-ICT produsert omtrent 1 million AirPods Pro i måneden. Dette tallet vil nå være 2 millioner, etter at Apple kommanderte selskapet til å øke produksjonen.

Dette betyr at det sannsynligvis vil være solgt omtrent 80 millioner propper innen utgangen av 2019, og 200 millioner i løpet av hele 2020 dersom etterspørselen holder seg.

Dyr glede

Det er nettstedet Nikkei Asian Review som først meldte om produksjonsøkningen. Ifølge nettstedet skal også produksjonen av de vanlige, billigere AirPods økes, om enn ikke så drastisk.

Alt er imidlertid ikke bare fryd og gammen, for som vi så i reparasjonsnettstedet iFixits teardown av proppene er de dønn umulige å reparere. Det betyr også at den dagen batteriet begynner å svikte (som nok ikke tar veldig lang tid) vil du også måtte kjøpe splitter nye propper.

Dermed er det kanskje ikke så rart at det trengs mange av disse, ikke bare for å mette nye markeder men også for å tette igjen hullene i de gamle. Dette blir fort en dyr glede for forbrukeren, for proppene selges i skrivende stund for 2.891 kroner.

Les også
AirPods Pro: Trolig de beste ørepluggene en iPhone-bruker kan kjøpe
annonse