Til hovedinnhold

Android-oppfinneren skal lansere heftig utfordrer til iPhone og Pixel

Andy Rubin planlegger stort comeback på mobilarenaen.

Andy Rubin er kanskje blitt en noe anonym person etter at han sluttet hos Google i 2014, men i kraft av å være en av nøkkelpersonene bak Android er Rubin såvisst en prominent skikkelse i mobilverdenen. Nå ser det ut til at han har tenkt å gjøre comeback med brask og bram.

Bloomberg har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at Rubin planlegger å lansere sin egen maskinvare i form av blant annet heftige mobilmodeller.

Skal utfordre Pixel og iPhone

Gjennom et nytt selskap kalt Essential, bestående av rundt 40 personer hentet fra både Google og Apple, skal Android-grunnleggeren visstnok sikte seg inn mot det øvre mobilsegmentet. Nærmere bestemt vil han utfordre blant andre iPhone og Googles Pixel-telefoner.

Googles Pixel-telefon kan snart få skarp konkurranse fra Android-grunnleggeren.

Flaggskipmodellen som er under planlegging skal visstnok ha skjerm helt ut til kantene. Ifølge Bloombergs kilder skal minst én av prototypene ha en skjermflate som er større en iPhone 7 Plus, som er 5,5 tommer, men likevel ha mindre formfaktor på grunn av det rammeløse designet.

Skal utvikle en rekke produkter

Den byr angivelig også på materialer fra øverste hylle, hvorav en av prototypene har keramisk deksel. Mobilene skal visstnok også kunne oppgraderes med nye maskinvarefunksjoner. Det er uklart hva dette innebærer, og hvorvidt det dreier seg om en form for modulbasert løsning.

Andy Rubin og selskapet har imidlertid ikke bare planer om å lansere mobiler, men planlegger visstnok en rekke ulike typer enheter som utgjør en egen smarthus-plattform. Det skal dreie seg om proprietære teknologier, og selskapet har et stort fokus på kunstig intelligens i arbeidet.

Akkurat hvordan det hele materialiserer seg gjenstår ennå å se, og ingen detaljer er offisielt bekreftet.

Har du lyst på et nytt Android-nettbrett? Dette tåler en trøkk »

Les også
Android-skaperens «hemmelige» mobil vil hete Essential
Les også
Dette er det første glimtet av Android-skaperens heftige iPhone-utfordrer
Les også
Google skal lansere to smartklokker neste år
Les også
Google Pixel XL: Samsung og Apple bør se opp for Googles Pixel
Les også
Se Apples hjemknapp-erstatning i iPhone 7
annonse