Til hovedinnhold

Denne videoen skal visstnok vise oss iPhone 7

Men stemmer det egentlig?

v.qq.com/Skjermdump/Tek.no, montasje

Få – om ingen – mobilprodusenter greier å holde sine nye modeller hemmelige helt opp til lansering. Kanskje spesielt Apple er utsatt for mye lekkasjer og ryktemakerier, og det gikk ikke lange tiden etter lanseringen av iPhone 6S og 6S Plus før ryktene rundt neste modell begynte å florere.

Fremsiden er forandret, ved at rammene er nesten eliminert og toppen og bunnen er mye mindre. Hjemknappen er også borte.
v.qq.com/Skjermdump

Nå melder PhoneArena om en rykende fersk video, som viser det som angivelig skal være en prototype av iPhone 7. Dermed har også neste generasjon iPhone fått sin første lekkasje-sak, hele ni måneder før en eventuell lansering.d

Veldig tidlig prototype

Kameraet er flyttet nedover og mot midten, med det nedsunkne eplemerket rett under.
v.qq.com/Skjermdump

Videoen stammer opprinnelig fra den kinesiske siden v.qq.com, og ble lekket av en person som hevder å ha fått tak i prototypen fra en av Foxconns fabrikker. Foxconn er et for øvrig kinesisk selskap som lager mange forskjellige typer telefoner, blant annet Apples iPhone-serie, så at en tidlig prototype på iPhone 7 kan være å finne der virker faktisk ikke helt usannsynlig.

Apropos prototype, så er det langt fra noen produksjonsklar mobil som vises i videoen. Finishen ser ganske uraffinert ut, så dette er nok ikke slik en eventuell telefon vil bli seende ut til slutt. Ellers bærer enheten klare likhetstrekk til Apples nåværende modeller – men det er noen viktige forskjeller.

Først og fremst er de store antennebåndene ingen steder å finne, og kameraet ser ikke lenger ut til å være uthevet fra selve baksiden. Det er dessuten flyttet nedover og til midten av telefonen. Eplemerket under kameraet ser også ut til å være senket inn i telefonen, men dette kan også være for å få plass til det sedvanlige, hvite eplemerket over.

Det kanskje mest oppsiktsvekkende er at den kjente og kjære hjemknappen er borte på prototypen i videoen. Dette har lenge vært ryktet at ville skje, for å kunne redusere den fysiske størrelsen på den nederste – og dermed også øverste, fordi de to alltid er symmetriske – delen av telefonen. Ellers er også rammene nærmest tilintetgjort i prototypen, og kantene er skarpere.

v.qq.com/Skjermdump/Tek.no, montasje

På undersiden ser vi at de ikoniske høyttalerhullene er på plass, og at ladekontakten er bredere enn før. Er det mulig at Apple vil ta i bruk USB Type-C i iPhone 7?

Hos PhoneArena.com kan du se hele videoen.

Obs! Den begynner automatisk og er litt bråkete.

Men er det virkelig...?

Sidene er skarpere enn før.
v.qq.com/Skjermdump

La oss starte med det helt åpenbare: dette er kun et rykte, og dessuten et rykte som må tas med en god sleiv salt. Det er sjelden så tidlige rykter som dette treffer blink, men det er heller ikke utenkelig at Apple allerede nå har begynt å lage prototyper av sin neste iPhone. Vi vet også fra tidligere at noen tidlige lekkasjer kan vise seg å stemme på en prikk. En fysisk prototype av iPhone 6 ble for eksempel lekket i sin helhet hele 5 måneder før lansering, med tjukke antennebånd og alt.

Om dette ryktet viser seg å være tidenes tidligste lekkasje av en ny iPhone vil kun tiden vise, men det er uansett et spennende rykte som samsvarer med flere tidligere spådommer.

Er det slik iPhone 7 vil se ut?
Dette er de mest spennende iPhone 7-konseptene »

(Kilde: PhoneArena, v.qq.com)

annonse