Til hovedinnhold

– Apple planlegger 10,5-tommers iPad Pro neste år

Kjent analytiker tror det vil komme tre nye Apple-nettbrett i 2017.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Analytikeren Ming-Chi Kuo tror Apple vil komme med tre nye iPad-er i løpet av 2017, ifølge en fersk rapport han har lagt frem. Ett av produktene kommer til å være en 10,5-tommers iPad Pro-modell, skriver MacRumors.com.

Kuo er kjent for å ha ganske god treffsikkerhet i sine Apple-spådommer, så selv om slike opplysninger alltid må tas med en klype salt er det god grunn til å tro at han som vanlig har gode kilder.

Ifølge Kuo vil Apple i tillegg til den helt nye 10,5-tommeren også lansere oppgraderte utgaver av dagens 9,7- og 12,9-tommere. Sistnevnte vil kunne få navnet iPad Pro 2, mens 9,7-tommeren vil bli en billigmodell.

Det ventes at den nye 10,5-tommeren vil få en Apple A10x-prosessor produsert av TSMC, mens 9,7-tommeren vil bruke A9x-prosessoren.

Revolusjonerende endringer i 2018

Mens neste års iPad-modellen antagelig vil være basert på dagens modeller, skal Apple ha enda mer spennende planer på gang for fremtidige produkter. Ifølge Kuo vil Apple ta i bruk AMOLED-skjermpaneler som kan bøyes.

– En revolusjonerende iPad-modell vil sannsynligvis introduseres tidligst i 2018, med radikale endringer i formfaktor, design og brukeropplevelse med innføring av et fleksibelt AMOLED-panel, skriver Kuo i sin rapport.

Skulle dette stemme, vil vi altså kunne få Apple-produkter med kurvede skjermer – kanskje som Samsung Galaxy Edge.

Før ny iPad Pro får vi imidlertid en helt ny iPhone:
– iPhone 7 kommer ikke med fysisk hjemknapp »

annonse