Tek.no

Rykte

Galaxy S7-serien: Vanntette batterikonger med minnekortstøtte

Samsungs neste toppmodeller får tilbake mange etterlengtede funksjoner, ifølge kjent kilde.

Espen Irwing Swang, Tek.no
5 Jan 2016 07:06

Da Samsung lanserte Galaxy S6-serien, var det et radikalt brudd med alle tidligere tradisjoner. Borte var det avtagbare bakdekselet, det utbyttbare batteriet, vanntettheten og all synlig plast fra Galaxy S5. Til og med minnekortstøtten måtte bøte med livet – til mange brukeres forargelse.

Nå melder GSMArena om at dette sannsynligvis ikke kommer til å være. Ifølge den etterhvert svært kjente og like treffsikre ryktemakeren Evan Blass (@evleaks), vil Galaxy S7-serien nemlig få tilbake flere av disse kjente og kjære funksjonene.

Minnekortstøtte, større batteri og IP67-sertifisering

Som du kan se av Twitter-posten som vi linker til over, er det i hovedsak to savnede funksjoner som melder sin tilbakekomst: minnekortstøtten og vanntettheten. Mer spesifikt melder Blass at Galaxy S7-modellene vil bli IP67-sertifisert, og altså skal tåle det meste av både støv og vann som de måtte komme borti. Tidligere har det vært snakket om flere forskjellige Galaxy S7-modeller, men det er verdt å merke seg at det her kun er snakk om to direkte etterfølgere til dagens modeller – altså Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge.

Ifølge Blass og Venturebeat, som først meldte om informasjonen, vil de to modellene få batterier på henholdsvis 3 000 mAh og 3 600 mAh. Dette er opp fra henholdsvis 2 550 mAh og 2 600 mAh i Galaxy S6 og S6 Edge, og burde ha mye å si for batteritiden.

Samsung lanserte to Edge-modeller i 2015, men i 2016 blir det kanskje bare én.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Mens begge de to nåværende modellene har lik skjermstørrelse på 5,1 tommer, hevder ryktene at det kun er Galaxy S7 som får en slik skjerm i denne omgangen. Galaxy S7 Edge blir på sin side utstyrt med en større skjerm på 5,5 tommer, hvilket muligens kan være et tegn på at det kun vil bli én Edge-modell i år. Begge de to nye modellene får dessuten en svært hendig funksjon kalt «Always on Display», som lar en viss mengde informasjon alltid forbli synlig på skjermen. Takket være AMOLED-skjermens evne til å lyse opp individuelle piksler, vil strømtapet være neglisjerbart.

Ellers er den kanskje største overraskelsen – dersom ryktene skulle vise seg å stemme – at hovedkameraet vil bli «nedgradert» fra 16 til 12 megapiksler. Dette trenger ikke å være så negativt som det høres ut som, ettersom færre piksler på en like stor bildebrikke gir mer lyssterk optikk og dermed bedre bilder. Dette er for øvrig ikke første gang et rykte nevner lavere oppløsning, noe som gir idéen noe mer troverdighet. Her er uansett hele spesifikasjonskartet nevnt av kildene:

  • Skjerm: 5,1 tommer (S7)/5,5 tommer (S7 Edge), 2 560 x 1 440
  • Prosessor: Samsung Exynos 8890 (minst én av modellene)
  • Minne (RAM): 4 GB
  • Lagringsplass: 32/64 GB
  • Hovedkamera: 12 megapiksler
  • Frontkamera: 5 megapiksler

Vi har skrevet en lang sak om Galaxy S7-ryktene før:
Her er alt vi vet om Samsungs neste toppmodeller »

(Kilde: GSMArena, Venturebeat, @evleaks)

Les også
Samsung lanserte Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge
annonse

Les også