Tek.no

Rykte

– Lanserer rulle-TV i 2019

Viste frem prototypen i år. Kan bli hyllevare allerede neste år.

LG
18 Des 2018 12:51

Kilder amerikanske Bloomberg har snakket med, sier LG vil lansere sin rulle-TV i 2019. Dermed kan selskapet blir den første produsenten som har TV-er du ruller vekk når den ikke brukes. Kildene skal angivelig være personer som jobber tett på selskapet.

Som den eneste produsenten av OLED-paneler i store størrelser, har LG i flere år gitt oss smakebiter på hva vi kan vente oss i fremtiden.

Teknologien har nemlig den egenskapen at den enkelt kan bøyes, hvilket åpner for muligheter andre teknologier ikke har.

Tar steget videre fra konsept

LG viste nemlig frem en fungerende variant av en rulle-TV under årets CES-messe i januar, som var på 65 tommer. Denne TV-en hadde en kasse under seg hvor TV-en ble rullet opp som en omvendt garasjeport.

TV-en hadde i tillegg flere muligheter til å endre hvordan den brukes. Fullt opprullet er det altså en 65 tommer 16:9-skjerm som gir deg 4K-oppløsning.

Men det er ikke den eneste varianten du kan bruke med denne skjermen. Du kan også senke skjermen til den har 21:9-format i stedet. Eller kino-modus om du vil.

Eventuelt kan du rulle den ytterligere ned slik at det blir en mindre stripe igjen, hvor for eksempel kan vise værmeldingen for de kommende dagene.

Her kan du se TV-en i bruk:

Også flere andre muligheter

OLED-teknologien har som nevnt muligheten til å være bøyelig, og vi allerede sett forslag til andre bruksområder for disse panelene fra LG.

Det er for eksempel mulig å gjøre disse panelene konkave eller konvekse. Det betyr at du for eksempel kan spille med en skjerm «brettet» rundt deg, slik at du har skjerm 180 grader rundt deg.

Dette fikk vi prøve å spille på under CES-messen i 2016, og opplevelsen vekker fortsatt gode minner.

Skjermene kan også brettes rundt for eksempel store stolper eller lignende. Hvor man eksempelvis kan vise reklame på skjermene.

Så blir det spennende å se om en salgbar modell dukker opp når CES åpner sine dører om rundt to uker.

LG lager også gode, vanlige OLED-TV-er:
Les testen av selskapets billigste modell her »

(Kilde: Bloomberg)

annonse

Les også