Til hovedinnhold

Pixel 4 får svær ramme øverst

Telefonens design skal nå være lekket i sin helhet.

Det er ikke lenge siden Google lanserte nye Pixel-telefoner, i form av Google Pixel 3a XL og Pixel 3a. Dette var billigere varianter av selskapets eksisterende toppmodeller, og følgelig en slags midtveislansering. Omtrent en måned senere valgte selskapet å lekke sin egen mobiltelefon på Twitter, og bekreftet dermed at Pixel 4 var på vei.

Nå melder PhoneArena om at det endelige designet på Pixel 4 høyst sannsynlig er avslørt, etter at en video som viser digitale modeller av telefonen ble publisert.

Bak videoen står Steve Hemmerstoffer, bedre kjent som OnLeaks på Twitter, samt nettstedet Pricebaba. Han har tidligere stått bak mange slike lekkasjer, og var også først ute med å lekke kameradesignet på Pixel 4, noe som fikk Google til å avsløre telefonen på Twitter i første omgang. Han var for øvrig også først ute med å lekke 23 andre telefoner korrekt i fjor.

Troverdigheten til de digitale skissene burde med andre ord være rimelig god, selv om vi som vanlig også oppfordrer til å ta alle rykter med et visst antall klyper salt.

Pixel 4 får svær ramme øverst

Av de digitale modellene i videoen kan vi imidlertid konstatere én ting først som sist: Pixel 4 ser ut til å få en ganske gedigen ramme øverst. Dette er litt underlig, all den tid selskapet med Pixel 3 XL valgte å gå for den store industritrenden: en busslomme («notch»). Å utstyre Pixel 4 med en vanlig ramme virker derfor smått bakstreversk.

Det kan imidlertid være en grunn til rammen, eksempelvis et avansert ansiktsgjenkjenningssystem eller et helt nytt frontkamerasystem. Av bildene virker det da også som at telefonen er utstyrt med to frontkamera. Rammene i bunnen og langs sidene ser heldigvis ut til å bli minimale.

Ellers later det til at Google holder seg til kjente oppskrifter denne gangen, med matt, ensfarget glass på baksiden og en blank metallramme.

Se videoen av hele designet selv her:

Det mest oppsiktsvekkende er naturlig nok hovedkameraet, som ble lekket først av alt. Her virker det som Google satser på minst to kamera, i tillegg til det som kan se ut som et TOF-kamera («time-of-flight», brukt til bokeh). Dette blir i så fall første gang en Pixel-telefon får mer enn ett hovedkamera.

Pixel-telefonene er fra før av kjent for å ha den kanskje beste bildekvaliteten på markedet, og nettopp av den grunn har Google tidligere hevdet at mer enn ett kamera er unødvendig. Nå kan det se ut til at de har ombestemt seg.

Pixel 4 forventes ikke lansert før tidligst oktober, og vi vet fortsatt lite om spesifikasjonene ellers.

Fikk du ikke med deg forrige Pixel-telefon?
TEST: Google Pixel 3 er en av de råeste telefonene du kan kjøpe »

(Kilde: Pricebaba, PhoneArena, Twitter/Onleaks)

annonse