Tek.no

Rykte

Blir dette verdens første telefon med kamera under skjermen?

Nokia 9.2 ser ut til å bli svært så spennende.

Nokia PureView har tradisjonell ramme.
Torstein Norum Bugge, Tek.no
Torstein Norum Bugge
30 Jan 2020 14:45

Først fikk vi busslommer i skjermen som et tiltak for å få mer heldekkende skjerm, deretter fikk vi regelrette hull i skjermpanelet og siste tiltak for å redusere frontkameraets innhogg i skjermen er så langt motoriserte kamera.

Ingen av løsningene er uten skavanker, og den ultimate løsningen ville selvsagt vært et kamera som kunne se «gjennom» skjermen. Det melder GSMArena om at Nokia kan bli først ute med å ha, dersom lanseringsplanene for Nokia 9.2 holder vann.

Dette skal bli Nokias neste flaggskip, og opprinnelig skulle telefonen lanseres tidlig i inneværende år. Lanseringen ser imidlertid ut til å bli utsatt til høsten, kanskje for kameraets skyld men nok enda mer for prosessorens del.

Får sannsynligvis Qualcomm Snapdragon 865

Til høsten blir nemlig etter alt å dømme Qualcomms nyeste høvdingprosessor Snapdragon 865 tilgjengelig, og for en toppmodell er det selvsagt viktig å bruke siste skrik på maskinvarefronten.

Nokia 9.2 skulle opprinnelig lanseres allerede i fjor, men da under navnet Nokia 9.1. Det skjedde imidlertid aldri, og 9.1 ser dermed ut til å forbigås i stillhet og heller rykke opp i tallhierarkiet.

Skjermen vil nok sannsynligvis bli av AMOLED-typen, ettersom det er langt lettere å oppnå gjennomsiktige skjermpaneler med slik teknologi kontra med tradisjonelle LCD-paneler. Hvorvidt bildekvaliteten vil svekkes av at bildene må knipses gjennom et skjermpanel gjenstår å se, men fra de tidligere prototypene vi har sett med denne teknologien virker det å være ett av de større problemene med løsningen.

Les også
Fjorårets toppmodeller: så billige er de på bruktmarkedet nå
annonse

Les også