Rykte

Så kraftig blir neste års topprosessor for mobiler

Snapdragon 865-målinger skal ha begynt å lekke.

Snapdragon 865 blir neste års topprosessor.

Få ting er like sikkert som at Qualcomm hvert eneste år lanserer en splitter ny Snapdragon-brikke navngitt med et høyere tall enn året før. For to år siden hadde vi Snapdragon 835, i fjor hadde vi Snapdragon 845 og i år har Snapdragon 855 vært kongen. Nå melder PhoneArena om at målinger for den nylig avdukede (hold deg fast) Snapdragon 865-prosessoren også har begynt å dukke opp.

Målingene skal stamme fra nettsiden Hothardware, som skal ha fått tak i en av de offisielle testenhetene for prosessoren, som du kan se bilder av under:

Ved hjelp av denne testenheten har nettsiden hentet ut målinger som indikerer hvor Snapdragon 865 legger seg ytelsesmessig, og skal vi tro disse er det en real oppgradering fra fjoråret.

Tar igjen Apples forsprang

Ser vi på målingene under, legger Snapdragon 865 seg rett under Apples iPhone 11 Pro (Apple A13-prosessor) i ytelse i Geekbench 5. Dette er en ytelsestest som først og fremst måler ren prosesorytelse i en mengde ulike scenarioer og belastningsnivå. Det viktigste her er imidlertid at gapet i multiprosessoring fra Snapdragon 855 til Apple A13 blir tettet helt:

Målinger for Snapdragon 865.

Et annet nettsted som også skal ha fått tilgang til en testenhet for Snapdragon 865 er Android Authority, som også har kjørt sine egne tester. Blant disse finner vi AnTuTu, som vi også bruker her på Tek. Denne viser at Snapdragon 865 faktisk slår Apples prosessor i en slik test, som er tyngre på grafikkytelse enn det Geekbench er:

AnTuTu-målinger der Snapdragon 865 slår Apples A13-prosessor.

Det tyder på at den nye og sterkere grafikkdelen av Qualcomms nye prosessor virkelig skal kunne sparke fra seg når det gjelder. Kanskje vil det også hjelpe i spill og andre grafikktunge applikasjoner, der Apple har hatt et fortrinn en liten stund nå?

Uansett minner vi om at det foreløpig ikke er noen offisielle tall ute, og at dette kun er rykter. Så, ta alt sammen med en liten klype salt frem til vi faktisk har Snapdragon 865-enheter i hende selv her på Tek.

Les også
OnePlus 7T Pro: Endelig en spesialtelefon som ikke koster skjorta
annonse