Tek.no

Rykte

«Rainbow» kan bli verdens første rullbare telefon

LG skal ha patentert telefonen, gitt den navn og lanseringstidspunkt.

Ole Henrik Johansen, Tek.no/LG/montasje
2 Juli 2020 16:58

Telefoner med fleksible skjermer later til å være den nye, store trenden som vil gjelde et par år fremover. Enkelte produsenter har sågar allerede lansert telefoner med slik teknologi, slik som Samsung med sin Galaxy Fold og Galaxy Flip, Huawei med Mate X og Motorola med sin Razr. Nå melder koreanske The Elec om at LG kan være klare til å ta det hele et steg videre med en rullbar telefon.

Når vi sier rullbar, så mener vi rullbar i den forstand at skjermen vil kunne rulles inn som en slags gavepapirrull, og trekkes ut når man skulle få behov for mer skjermareale.

LG har patentert flere ulike konsepter i denne sjangeren, men ett av konseptene peker seg ut som spesielt interessant. Dette konseptet har fått navnet «Rainbow», og skal ifølge innsidekilder hos LG lanseres med nettopp dette navnet en gang i første halvdel av 2021.

Per nå virker prosjektet å ha navnet «Project B», men slike navn slipper sjelden eller aldri gjennom til ferdig produkt. Et annet produkt igjen kalles «Wing», og skal etter sigende ha to skjermer. Hvilken formfaktor som skal brukes her er uvisst.

LG

Ønsker ikke å konkurrere med Samsung og Huawei

Samsung og Huawei er de to som har satset hardest på brettbare mobiler hittil, og LGs strategi skal visstnok være å ikke konkurrere direkte mot disse to. Dét skal også være grunnen til at selskapet ikke ønsker å lansere noe brettbart, men heller vente til de virkelig kan skape noe nytt ved å lansere en rullbar telefon.

Det skal også være en rekke fordeler med rullbare skjermer kontra brettbare, først og fremst at slitasjen som bøyningen av skjermen medfører vil spres til et langt større område. På brettbare telefoner er det kun midten av skjermen som blir utsatt for stress når telefonen brettes; rullbare telefoner vil ha en mye jevnere fordeling.

Dette gjøre også telefonene enklere å produsere, og feilratene mindre. Det skal være skjermprodusenten BOE som har fått jobben med å produsere panelene til telefonen, samme produsent som også lagde panelene til Huaweis Mate X-telefoner.

Så, til slutt: finn deg ei aldri så litta klype salt. For det er tross alt fortsatt på ryktestadiet, og LG har ikke bekreftet noe offisielt.

Les også
Note 20 Ultra kan være lekket
annonse