Til hovedinnhold

– iPhone 6S kommer snart i salg i Norge

Kilder i Nederland hevder å vite lanseringsdatoen.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Apple dro endelig sløret av sin iPhone 6s for litt siden, men Norge var dessverre ikke blant landene som ville få telefonen i første omgang. Nå foreligger det imidlertid opplysninger som tyder på at nordmenn kan få kloka i den nye modellen om kort tid. Det melder BGR.

To nederlandske nettsteder, iPhoned og TechTastic, har vært i kontakt med kilder som hevder at iPhone 6s vil bli tilgjengelig for forhåndsbestilling i Nederland den 25. september, mens selve salget starter 2. oktober.

Blir trolig også de norske datoene

Med tanke på at Nederland den samme «puljen« med land som Norge, betyr det at de nevnte datoene trolig også blir tidspunktene for forhåndsbestilling og salg i Norge. Dermed er det altså antakelig bare to uker til nordmenn kan få tak i telefonen. Datoene skal for ordens skyld gjelde for både iPhone 6s og iPhone 6s Plus.

Sterkere aluminium skal være brukt i iPhone 6s, men det er ingen forskjeller i selve designen av telefonen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den første puljen, som blant annet bestod av Tyskland, Storbritannia og Frankrike, fikk mulighet til å forhåndsbestille telefonen den 12. september, med leveringsstart den 25. september.

Da de nye iPhone 6s-modellen ble lansert viste det seg at de fleste av ryktene om telefonene stemte. Modellene er de samme som de vanlige iPhone-telefonene når det gjelder design og skjermstørrelse, men kommer blant annet med den såkalte «3D Touch»-teknologien.

Registrerer hvor hardt du trykker

Denne innebærer at skjermen registrerer hvor hardt du trykker, og er i stand til å skille mellom kun berøring, lette trykk og kraftige trykk. Dette åpner for nye måter å navigere på, ved at du for eksempel kan berøre for å velge, trykke for en forhåndsvisning, og trykke hardere for å åpne en app.

Ellers fikk mobilene ikke safirglass, men i stedet en ny type glass som ifølge Apple skal være sterkere enn vanlig mobilglass. I tillegg skal metalldekselet være sterkere enn før, mens hoved- og frontkameraet er oppgradert til henholdsvis 12 og 5 megapiksler.

Vi har prøvekjørt iPhone 6s og iPhone 6s Plus: Dette er vårt førsteinntrykk av telefonene »

annonse