Til hovedinnhold

Apple har tatt patent på smarthansker

Men ser fremtiden ut som Minority Report?

Apple har avslørt at de leker med tanken på å lage hansker med støtte for bevegelsessporing. Det kommer frem etter at selskapet sendte inn en søknad til det amerikanske patentkontoret. Hanskene vil kunne ligne på de man så Tom Cruise dirigere skjermer foran seg i filmen Minority Report.

Nøyaktig hvilke tanker Apple har med hanskene er ikke kjent, men patentet beskriver i det minste hvordan de er tenkt å fungere.

Fulle av trykksensorer

Hanskene skal være laget av tøy og inneholde trykksensitive sensorer som er koblet sammen gjennom et nettverk av ledende tråder og kretser. Hanskene skal kunne registrere forskjellig trykk, og nøyaktig hvor den har kontakt med seg selv eller andre objekter.

Slik ser skissen til Apples smarthanske ut.

Det er sannsynlig at hanskene vil være i stand til å utføre ulike kommandoer på en datamaskin basert på hvordan personen som har dem på berører en flate, beveger fingrene og hendene sine eller hva han holder.

Man kan bare spekulere i om hanskene kan gis ulike oppgaver basert på om du holder rundt et ratt i en bil, peker på en skjerm eller benytter dem sammen med andre tøybaserte smartenheter som arm- eller pannebånd, møbler eller lignende.

Hanskene kan også tenkes å være ment for bruk sammen med ulike VR- eller AR-opplevelser, for å føle ikke-eksisterende virtuelle objekter.

Kommer kanskje aldri

Apple og andre teknologiselskaper søker stadig om patenter på nye oppfinnelser og konsepter, uten at det i seg selv betyr at vi noen sinne får se produkter som tar ideene i bruk. Uansett gir det nye Apple-patentet oss et lite innblikk i hva selskapet vurderer som en mulig form for interaksjon med fremtidens enheter.

Hmm...
Har vi ikke sett disse hanskene før? »

(Kilde: Apple Insider)

annonse