Til hovedinnhold

Snart kan den minste iMac-en få 4K-oppløsning

Ferske opplysninger tyder også på ny Apple TV-fjernkontroll.

Vegar Jansen, Tek.no

Mens de fleste skjermprodusenter fremdeles konsentrer seg om å øke omfanget av 4K-skjermer på markedet, bestemte Apple seg for å komme andre i forkjøpet ved å klaske til med en 5K-skjerm til 27-tommersutgaven av iMac i fjor høst. Nå ser det ut til at også lillebroren skal begunstiges med flere piksler.

Som nettstedet 9to5mac melder hinter nemlig den seneste betaversjonen av den nye OS X-versjonen «El Capitan» om en kommende 4K-støtte for iMac.

Dreier seg trolig om 21,5-tommeren

Siden 27-tommeren allerede har kommet i en høyoppløst utgave er det dermed høyst sannsynlig at 21,5-tommeren snart vil komme med en Retina-skjerm med 4K-oppløsning, basert på opplysningene i det kommende operativsystemet.

21,5-tommersversjonen av iMac, som kanskje snart vil komme i 4K-utgave. Foto: SGM/Shutterstock.com

El Capitan inneholder referanser til den nye, kraftige grafikkprosessoren fra Intel, Iris Pro 6200, som kommer integrert i de nye Broadwell-prosessorene. Som 9to5mac peker på vil denne grafikkprosessoren være et naturlig valg for å kjøre 4K-oppløsning på en iMac.

I tillegg til hint om en kommende 4K-iMac inneholder den nye betaversjonen av det kommende operativsystemet også indikasjoner på at Apple har et helt nytt stykke maskinvare på trappene, nemlig en Bluetooth-basert fjernkontroll som tilsynelatende skal komme med den nye Apple TV-versjonen.

Underbygger tidligere rykter

Denne skal kunne kommunisere med ulike enheter ved hjelp av en infrarød sensor, akkurat som vanlige fjernkontroller, og vil muligens inneholde en pekeplate med flere berøringspunkter. Det foreligger visstnok også hint om at den støtter den nye Force Touch-teknologien, uten at dette er bekreftet.

Andre opplysninger tilsier dessuten at fjernkontrollen får audio-støtte, som kan indikere støtte for talestyring via assistenttjenesten Siri. De nye hintene samsvarer med ryktene om en ny fjernkontroll til Apple TV som vi meldte om i mai, og dermed ser det altså ut til at produktet er nærmere en realitet.

Venter du på Apples smarktlokke? Nå kan det bli lettere å få tak i klokken i Norden »

annonse