Til hovedinnhold

LG G7 ser ut til å få skjermleppe

...og svært kraftig innmat, skal vi tro ryktene.

LG/VentureBeat/Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje
Torstein Norum Bugge

LGs nåværende toppmodell, LG G6, begynner å slite i konkurransen mot andre produsenters toppmodeller – spesielt på prosessorsiden begynner det å bli en del å savne her. Snapdragon 821 var allerede litt utdatert da G6 kom, og med Snapdragon 845 på markedet er det en sårt tiltrengt oppgradering Evan Blass nå melder om på Twitter:

Blass er kjent for Twitter-kontoen @evleaks, der han gjennom mange år har servert oss mer eller mindre korrekte rykter og avsløringer før tiden.

Denne gangen er det altså bilder av LGs kommende modell som har kommet under lupen, og dertil av den litt sjeldne sorten. Dette er nemlig ikke bare snikbilder fra et halvlugubert kinesisk lagerrom som vi ofte ser; det er bilder fra det som angivelig skal være en førvisning av G7 fra MWC-konferansen som gikk av stabelen i Barcelona for kort tid siden.

Telefon med skjermleppe ned i skjermen

Slik skal fronten av telefonen bli, ifølge ryktene. Det skal bli mulig å «gjemme» skjermleppen, som til venstre.
VentureBeat/Evan Blass

Bildene ser da også autentiske ut, uten at vi skal banne på noe. Men, om vi velger å ta dem for god fisk, så kan det i alle fall slås fast at LG har valgt å følge strømmen skjermmessig: det er en skjermleppe øverst i fronten. «Skjermleppe», spør du kanskje? Vel, det er akkurat det samme som Apple implementerte i sin iPhone X, og nå også kanskje kan sies å ha popularisert.

Ifølge Venturebeat skal det ha vært diskusjon innad i LG omkring dette designvalget, siden det «...ble en kopi av Apples iPhone X...». Uavhengig av om dét er sant eller ikke, så er det slettes ikke alt de to telefonene vil ha til felles.

Eksempelvis finner vi fingeravtrykksleser på baksiden av telefonen, som også ser ut til å bli dekket av glass og få to vertikalt monterte kamera. Dét vil i så fall være et skifte fra fjorårets trend hos LG. Rammen rundt vil ikke overraskende være av solid metall.

Kraftig (men forutsigbar) innmat

Baksiden ser ut til å bli speilblank, og få fingeravtrykksleser og to kamera.
VentureBeat/Evan Blass

Spesifikasjonsmessig er det ikke de helt store sprellene vi ser ut til å få fra LG i år. Etter mageplasket med den modulære LG G5 har nok LG uansett funnet ut at det er bedre å holde seg til en litt kjedeligere men også langt mer stabil oppskrift.

På prosessorsiden ser det ikke overraskende ut til at Qualcomms Snapdragon 845 blir å finne, hvilket alltid er gode nyheter. Det stemmer også overens med oversikten vi tidligere publiserte over samme lest.

Verdt å merke seg er det også at skjermen nå ser ut til å få OLED-teknologi, sannsynligvis fra LGs egen produksjonslinje. Ta imidlertid denne nyheten med et lite traktorlass salt, for det har også vært sterke stemmer som mener at det er M-LCD-teknologien som bli å finne her.

Hele spesifikasjonslista skal ellers bli slik, om vi skal tro ryktene:

  • Prosessor: Snapdragon 845, 4 x Kryo 385 Gold @ 2.7 GHz + 4 x Kryo 385 Silver @ 1.7 GHz
  • Minne: 4/6 GB
  • Lagring: 64/128 GB
  • Skjerm: 6 tommer, 3 120 x 1 440 piksler, 18:9, OLED (?), Gorilla Glass 5, HDR10
  • Hovedkamera: 16 megapiksler, f/1.5, OIS + 16 megapiksler, f/1.5, OIS, fasedeteksjon
  • Frontkamera: 8 megapiksler
  • Batteri: 3 000 mAh, USB Type-C + QuickCharge 3.0
Dette skal være flere bilder fra førvisningen i Barcelona.
VentureBeat/Evan Blass

Det mest merkverdige her er nok at de to kameraene bak visstnok skal bli helt identiske foruten brennvidden. Det vil si to kameraer med blenderåpning f/1.5 (!), optisk stabilisering og fasedeteksjon. Ja, også 16 megapiksler, da. G7 vil i så fall by på en av markedets desidert beste kameraopplevelser – kanskje foruten Huawei P20 Pro, da. Den er i sin egen liga.

Et siste rykte er at G7 vil bli utstyrt med en egen knapp for en taleassistent – akkurat som landsbroderne fra Samsung har, altså. Om Bixby faktisk er en god idé er fortsatt oppe til diskusjon, dog.

LG G7 forventes å få sin lansering i løpet av inneværende måned.

Det er ikke bare LG som skal lansere telefon snart:
OnePlus 6 med Snapdragon 845 ryktes også å være rett rundt hjørnet »

(Kilde: Gadgets360, VentureBeat, TechRadar, Twitter)

annonse