Rykte

Sonys toppmodell i 2017 vil trolig være en OLED-TV, ifølge ryktene

Nok en gigant tar i bruk LGs panel.

Ifølge rykter går Sony med store planer om å lansere en OLED-TV på nyåret. Den nye TV-en blir trolig vist frem på den årlige CES-messen, som rulles i gang i syndenes by i starten den 5. januar, melder Forbes.

Teknologien er ikke ukjent for produsenten, som allerede tilbake i 2007 visste frem verdens første OLED-TV, Sony XEL-1. For å kunne lage den nye modellen ser selskapet ut til å måtte fri til en av sine argeste rivaler.

Får hjelp av LG

Sony lager allerede OLED-skjermer i dag. Selskapets PVM-X300 er en av de aller mest anerkjente monitorene for profesjonelt bruk. Likevel kan mye tyde på at selskapets nye forbruker-modell har et panel fra LG.

Dette er etter alt å dømme det samme panelet som Panasonic, Philips og Loewe allerede har valgt å bruke.

Panelet lages og selges av LG Display, et av mange datterselskap i LG-konsernet. Nyheten om at de nå vil selge paneler til nok en rival skal ikke falt i god jord hos andre avdelinger i selskapet.

Prøvde sammen med Panasonic

Sony var først ute med å vise frem en OLED-TV folk kunne kjøpe allerede i 2007. Dog var denne modellen kun på 11 tommer, og hadde en prislapp på sviende 41 000 kroner.

Siden den gang har selskapet jobbet med å få teknologien større og bedre i samarbeid med Panasonic. Et samarbeid som strandet i 2013. Også Samsung ga opp sitt forsøk på å lage et alternativ til dagens LG-panel - og har i senere tid presisert at de ikke satser på OLED i fremtiden.

Hvorvidt ryktene viser seg å være sanne eller ei, vil få svar på om noen uker når messedørene åpnes i Las Vegas. Tek.no vil være på plass for å gi deg siste nytt.

Hva er egentlig OLED?
Her kan du lese det du trenger å vite om teknologien (Ekstra) »

(Kilde: Forbes)

Les også
Lyst på de aller største TV-ene på markedet? Dette må du ut med
Les også
Denne AMOLED-skjermen kan tøyes
Les også
Panasonic vil utfordre OLED-TV-ene med ny LCD-teknologi
Les også
Hva blir den neste store TV-teknologien?
Les også
Philips' nye OLED-flaggskip er virkelig flott å se på
Les også
Dette er de aller beste TV-kjøpene du kan gjøre akkurat nå
Les også
Sony KD-65XD9305: Sony sier de har klart å lage en syltynn TV uten kompromisser
annonse