Tek.no

Rykte

Apples fremtidsplaner for iPhone 12 kan være avslørt

Amerikanske Bloomberg hevder en ny sensor skal ha hovedrollen i kommende iPhone- og iPad-modeller.

iPhone 12 skal angivelig få en banebrytende sensor. Her Tim Cook under årets lansering av iPhone 11.

Mer
Finn Jarle Kvalheim
14 Nov 2019 09:44Først publisert 12 Nov 2019 07:35
annonse

Apples fremtidsplaner skal ifølge amerikanske Bloomberg dreie seg om en egenutviklet 3D-sensor – som skal gi deg helt nye muligheter og opplevelser i fremtiden.

Den første modellen som får denne nye sensoren skal angivelig være den kommende iPad Pro-oppgraderingen som er ventet i første halvdel av 2020. Deretter er det iPhone 12 sin tur senere på året.

3D-sensor

Den nye sensoren skal kunne skanne og gjenskape rom og omgivelser du oppholder deg i.

Det virker som en slags videreutvikling av Face ID, som i dag skanner ansiktet ditt i tre dimensjoner. Forskjellen skal være at det nye systemet benytter seg av to kameralinser, samt 3D-sensoren, til å skanne for eksempel et helt rom.

annonse

På den måten skal du kunne dele med andre hvordan det ser ut der du befinner deg ved hjelp av såkalte AR-briller (Augment Reality). I tillegg spekuleres det i at systemet også vil få en sentral rolle i spill som også vil bruke tilsvarende teknologi.

Microsoft utvikler også AR-briller:
Sjekk vårt første møte med Hololens 2 »

AR-hodesett i 2021

Apples Tim Cook har ved flere anledninger snakket om AR, som altså er en teknologi der grafikk legges på det du ser i den virkelige verden. Dette skiller seg fra VR, der du kun ser grafikken i en lukket løsning.

Skal vi tro Bloomberg så vil ikke et kombinert VR- og AR-hodesett fra Apple være på plass før tidligst i 2021. I utgangspunktet skal visstnok selskapet allerede vurdert å lansere dette i 2020, men det ble altså utsatt.

Jobben med å utvikle AR og VR hos Apple skal være ledet av Mike Rockwell, som er visepresident i selskapet.

iPhone 12 får også 5G

Sammen med den nye sensoren hevder også avisen at Apple vil legge ved støtte for det nye 5G-nettet. Det vil i så fall være i tråd med hva man forventer fra de fleste produsenter i 2020.

5G var den store snakkisen under årets mobilmesse i Barcelona, og flere aktører jobber nå med å få på plass sine basestasjoner.

Vet du hvilken by i Norge som har 5G-dekning?
Les mer om pilotprosjektet til Telenor her »

(Kilde: Bloomberg)

annonse

Les også