Til hovedinnhold

– Apple utvikler trådløse ørepropper til iPhone 7 sammen med Beats

Enda flere rykter hinter om en iPhone uten hodetelefoninngang.

Niklas Plikk/Apple/Tek.no, montasje

For snart en uke siden kunne vi melde om et rykte mange lesere så ut til å motsette seg sterkt – nemlig at Apple ville droppe hodetelefonkontakten i neste generasjon iPhone. Det ser ut til at dette engasjerer folk sterkt, og engasjementet blir nok neppe mindre av ryktet 9to5mac nå kan melde om.

Dagens EarPods er standardproppen som følger med Apples iPhone-modeller.
Apple

Ifølge nettsiden er nemlig Apple i ferd med å utvikle trådløse ørepropper, som etter sigende skal lanseres sammen med iPhone 7 neste høst. Øreproppene utvikles etter alt å dømme sammen med Beats – som Apple kjøpte opp i 2014 – og blir det vi godt kan omtale som «ekte» trådløse ørepropper. Altså: ingen kabler, utvekster eller lignende – kun selve proppene.

Dette vil i så fall være første gangen Apple lager et slikt produkt, og ryktet bygger dessuten sterkt oppom idéen om en iPhone uten en 3,5 millimeters lydinngang.

Svært dyrt tilbehør – og blir de hetende «AirPods»?

Slik ser trådløse ørepropper ut – her representert ved Bragi Dash.
Bragi

Ifølge ryktet skal øreproppene imidlertid ikke leveres i samme pakke som iPhone-enheten. Der vil det fortsatt ligge et par «gammeldagse» ørepropper med kabel på, ifølge 9to5mac. Kabelen vil nok isåfall ende i en Lightning-kontakt.

Derimot skal de trådløse øreproppene kunne kjøpes som et valgfritt tilbehør – et ganske dyrt et, sannsynligvis. Det finnes i dag flere forskjellige typer trådløse ørepropper på markedet, men skal du ha dem så minimalistiske som typen Apple sannsynligvis kommer til å lage, så får tusenlappene snart ben å løpe på. En mulig konkurrent, Bragi Dash, koster eksempelvis fra 299 dollar og oppover – altså nesten 3 000 kroner!

Dette kan bli utviklingen fra iPhone 6S til iPhone 7 – ingen hodetelefonkontakt.
Niklas Plikk/Tek.no, montasje

Videre hevder ryktene at proppene vil få navnet «AirPods», et navn Apple allerede har patent på, og som spiller på navnet på dagens standardpropper fra selskapet, EarPods. Upraktisk nok, så skal «AirPods»-ene ikke kunne lades med en standard kontakt, men vil leveres med en egen ladekrybbe. Det betyr nok også at batteritiden ikke blir allverdens.

For øvrig sies det at de trådløse øreproppene skal få mikrofon, og at denne skal kunne brukes til å tilkalle taleassistenten Siri på iPhonen din.

Ville du kjøpt Apples trådløse ørepropper? Kommentér gjerne under!

Apple kan ha flere store mobilplaner på trappene:
Blir dette Apples kommende 4-tommers iPhone? »

(Kilde: 9to5mac, GSMArena)

annonse