Til hovedinnhold

Dette kan tyde godt for AMDs kommende skjermkort

Selskapets nye monster-kort knuser de klassiske AMD-fordommene.

AMD har de siste årene laget både skjermkort og prosessorer som har hatt for vane å være både strømtørste og utvikle mye varme. Og nettopp mye varme kan være en utfordring å få has på.

Nå nærmer det seg etter hvert lansering av nye skjermkort fra produsenten, og stemmer de lekkede tallene fra selskapets monster-kort Radeon Pro Duo, kan problemene med varme være kraftig forbedret, melder Sweclockers.

Kraftig som fy

Nå er neppe AMD Radeon Pro Duo noe mannen i gata kommer til å kjøpe, men om du er på jakt etter vannvittig med ytelse kan dette være noe for deg. Dog bør du nok være forberedt på å åpne lommeboka på vidt gamp før et eksemplar er ditt.

Lekkasjer tyder på at dette blir en real dynamittkube av grafiske krefter for deg som vil ha muskler i overflod. På papiret fremkommer det at kortet får en ytelse på smått imponerende 16,38 TFLOPS.

Samtidig skal de to Fiji-kjernene ha en klokkefrekvens på 1000 MHz, og likevel skal Typical Board Power, TBP, ligge på 350 watt.

Langt bedre enn dagens modeller

Sammenligner vi det med dagens tilsvarende modell, R9 295X2, som også har to kjerner, har denne en TBP på hele 500 watt. Det betyr at den kommende modellen ligger ca 30 prosent lavere på TBP.

Kanskje har AMD har knekt koden for varmeproblemer for sine andre kommende modeller, og at de billigere modellene også jevnt over får en lavere TBP enn hva tilfellet er med dagens modeller.

Også AMDs argeste konkurrent, Nvidia, har nye kort på vei:
Slik ser nye Nvidia GTX 1070 og GTX1080 trolig ut »

(Kilde: Sweclockers)

annonse