Til hovedinnhold

Dette er trolig Microsofts nye bærbare

Lanseres trolig i dag.

Microsoft
Ole Henrik Johansen

Microsoft har så langt hatt suksess med sine nye Surface-maskiner. Nå ser det ut til at selskapet har en ny modell på vei opp av hatten. I forkant av kveldens lansering fra selskapet, har nemlig bilder av det som trolig er en ny modell i Surface-familien blitt lekket, melder The Verge.

Det er en Twitter-bruker ved kallenavn WalkingCat som la ut bildene, samme med noen få spesifikasjoner. Hvor rett han har får vi vite i løpet av dagen.

Blir en utfordrer til Chromebook Pixel

Den nye Surface-modellen er ventet å ta opp kampen med Googles Chromebook Pixel.
Microsoft

Bildene som er postet avslører en lekker og kompakt bærbar som etter alt å dømme skal kjempe om kundene mot blant annet Googles Chromebook Pixel. Teksten til bildet peker på at den nye modellen vil komme i fire ulike fargekombinasjoner, platinum, burgunder, kobolt blå eller grafitt gull.

Den nye PC-en skal angivelig utstyres med en 13,5 tommer stor skjerm som har formfaktoren 3:2. Oppløsningen skal forøvrig ligge rundt 1080p, eller totalt 3,4 millioner piksler.

Denne maskinen blir ganske lett av seg, hvor vekten er oppgitt til 2,76 pund, eller rundt 1,25 kilogram. Tykkelsen på skjermen er oppgitt til 14,47 millimeter i bakkant, mens fremsiden kun måler 9,9 millimeter.

Trolig ingen USB-C

PC-en skal angivelig leveres med alcantara-belagte taster.
Microsoft

Ut i fra bildene ser det ikke ut til at denne maskinen får en USB-C-port, men tradisjonelle USB-porter og mini DisplayPort er på plass – i tillegg til den egne strømkontakten Microsoft bruker på sine andre Surface-modeller.

Samtidig så skal denne maskinen leveres med et tastatur i alcantara-skinn, den samme overflaten som Microsoft tidligere har levert på sin premium-utgave av Surface 4.

Twitter-brukeren hevder også å vite at denne modellen kommer med Windows 10 S, altså en versjon som kun kjører apper fra Windows Store. Utover dette er det ikke mer som vites om denne nye modellen, og svaret om det blir denne modellen, og hva den i så fall har av maskinvare, vil vi først få vite om noen timer.

Vi har testet Microsoft sin nye hybrid-maskin
Her kan du lese om hva vi syns om den nye modellen »

(Kilde: Twitter, TheVerge)

annonse