Til hovedinnhold

– Google skal droppe Nexus-navnet på sine kommende mobiler

Skal gi merkevaren en renovering, ifølge nye rykter.

Google

Årets Nexus-mobiler har ennå ikke blitt offisielt avslørt, men det har begynt å dukke opp en god del rykter om modellene, som bærer kodenavnene «Sailfish» og «Marlin». Nå bringer Android Central nye opplysninger som tyder på at Google har en liten overraskelse denne gangen.

Ifølge kilder som nettstedet har vært i kontakt med skal Google nemlig droppe Nexus-navnet på mobilene sine i år. Hva slags navn som skal benyttes i stedet er uvisst.

Som vi meldte i forbindelse med de forrige Nexus-ryktene har det allerede kommet frem at Sailfish og Marlin trolig får en «G»-logo på dekselet i stedet for den velkjente Nexus-logoen, som altså ser ut til å underbygge ryktene om navneskiftet.

Dette er det tidligere lekkede bildet av det som skal være en av de neste Nexus-modellene.
Twitter

Dermed ser det altså ut til at Google ønsker et større fokus på sitt eget merkenavn når det gjelder sine fremtidige mobiler.

Det er imidlertid ikke med navnet at Google skal ta Nexus-konseptet i en ny retning. Ifølge Android Central skal de nye modellene også komme med ny programvare og et nytt grensesnitt oppå Android som skal skille seg en del fra det man finner på tidligere Nexus-modeller.

Lages av HTC

Igjen er detaljene uklare omkring hva dette innebærer i praksis, men om man skal ta alle opplysningene for god fisk er det altså tydelig at Google planlegger en aldri så liten renovering av Nexus-konseptet.

Når det gjelder de nye Nexus-telefonene har troverdige rykter tidligere indikert at det er HTC som skal stå for produksjonen. Etter lekkede bilder å dømme får mobilene også metallinnpakning med glass, og det har ellers blitt hevdet at telefonene får Snapdragon 820, 4 GB minne og kameraer på 12 og 8 megapiksler.

Google skal kanskje begynne å lage sine helt egne mobiltelefoner: Rykter indikerer at selskapet også skal ha kontroll på maskinvaren i fremtiden »

annonse