Rykte

Hevder dette er iPhone 12-designet

Nye bilder viser iPhone 4-liknende design.

Dette skal være modeller av kommende iPhone 12.

Det har nærmest vært en etablert sannhet at Apple kommer til å gå tilbake til et design som kan minne om iPhone 4 eller iPad Pro i sin kommende iPhone-generasjon.

Det ryktet får sannsynligvis enda mer fart i seilene av bildene som Twitter-kontoen JinStore, som hevder å være en såkalt Apple Premium Reseller, publiserte i helgen. Her vises dummy-modeller av det som skal være hele den kommende iPhone-familien, som etter sigende skal være en ny 5,4-tommers modell, to telefoner med 6,1-tommers skjerm og en på 6,7 tommer.

Forener iPad- og iPhone-designet

Disse modellene brukes gjerne av produsenter av deksler og annet tilbehør i forkant av telefonlanseringer, og er stort sett mer eller mindre riktige når det kommer til dimensjonene. Detaljene kan det imidlertid være så som så med - for eksempel er det ikke nødvendig at skjermleppa i toppen trenger å være så stor, da den ikke har noe å si for deksler. I tillegg til dummyene viser JinStore også frem CAD-tegninger av iPhonene.

Det mest spennende med modellene er kanskje at de tydelig viser de flate kantene på telefonene, et design som altså er likt det Apple har valgt på sine iPad Pro-modeller, og som er et tydelig nikk tilbake til iPhone 4 og 5.

iPhone 4 og 5 hadde metallramme mellom to glassflater, og det er i praksis det Apple ser ut til å gjenopplive med kommende iPhone 12.

Bloomberg meldte ellers tidligere i år at de to nye iPhone Pro-modellene ville få lidar-sensor, slik også nye iPad Pro har. Ellers er det ventet at alle de fire telefonene vil få OLED-skjermer, som i tilfelle vil være første gang for Apple. iPhone 11 har nemlig «bare» en LCD-skjerm.

Det er ventet at de to rimeligste variantene vil få en tokameraløsning lik den iPhone 11 har, mens Pro-modellene vil få den nevnte lidaren og tre linser. Den kjente analytikeren Ming-Chi Kuo spådde for øvrig at toppmodellen ville få såkalt sensor shift-stabilisering av kameraet, som vil være en betydelig oppgradering fra dagens bildestabilisering.

Apple er for øvrig vertskap for sin WWDC-konferanse, som i år foregår heldigitalt, neste uke. Det er imidlertid ikke ventet at de nye iPhone-modellene lanseres før i høst, sannsynligvis i september. Både Bloomberg og Wall Street Journal har dog meldt at det ligger an til forsinkelser.

annonse