Tek.no

Rykte

To nye iPad-modeller kan være på vei

Skal visstnok være i størrelsene 10,8 og 9 tommer.

Det finnes mange iPad-modeller etterhvert (vanlige iPad på toppen her).
Niklas Plikk, Tek.no
15 Mai 2020 18:30

Analytiker Ming-Chi-Kuo har så langt i sin karriere vært mer eller mindre helt treffsikker når det gjelder Apple-spådommer, og nå er han på ferde igjen. I et notat til investorer hevder han at Apple nå forbereder lansering av to nye iPader, ifølge PhoneArena.

De to nye nettbrettene skal etter sigende komme i størrelsene 10,8 og 9 tommer, og erstatte henholdsvis dagens «iPad» og «iPad Mini». Dette i motsetning til de dyrere modellene iPad Air og iPad Pro, altså.

Kuo sier også at mens den nye iPad skal komme allerede i år (sannsynligvis i september sammen med nye iPhoner), vil nye iPad Mini først komme en gang tidlig i 2021. Muligens i anledning den årlige mars-lanseringn, eller på Apples WWDC-konferanse i juni.

Større skjermer for begge modellene

At Apple lanserer nye modeller med mikroskopiske oppgraderinger år for år er intet nytt, og det kunne fort sett sånn ut i år også. Med mindre det hadde vært for én ting: de lekkede skjermstørrelsene.

iPad Mini (2019) er av den gamle typen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dagens iPad har en skjerm på 10,2 tommer, mens iPad Mini har en 7,9 tommer stor skjerm. Med de nye modellene vil dette altså ese ut til henholdsvis 10,8 og 9 tommer, og da er det jo lov å spørre seg om det også kommer et helt nytt design à la iPad Pro eller en ny type skjermteknologi.

En slik teknologi kunne eksempelvis vært Mini-LED, som oppfører seg likere OLED-skjermer enn dagens IPS LCD-skjermer. Det ville gitt bedre kontrast, dypere sortnivå og høyere lysstyrke, men i og med at disse nettbrettene skal være de rimeligste i sortimentet er det kanskje litt tvilsomt.

Foruten dette ryktes også begge å komme med Apples fremtidige A14 Bionic-brikke, samt en fingeravtrykksleser plassert under skjermen.

Les også
iPhone 12 kan få etterlengtet skjermoppgradering
annonse

Les også